Učitavanje

Ostalo je još vrlo malo vremena do početka drugog Festivala savremene žene u Tuzli.

Na najvećem društvenom događaju godine očekuje nas preko 100 uspješnih govornica iz 17 zemalja svijeta, preko 1000 učesnica i učesnika, te oko 90 volontera iz cijele Bosne i Hercegovine.

Volonteri i volonterke već neko vrijeme vrijedno rade na prikupljanju potpisa za kampanju “Izbori se za ravnopravnost”, a narednih nekoliko dana će biti dio Festivala savremene žene.

Dok teku pripreme, volonteri i volonterke ističu kako su sretni što su u Tuzli, te da jedva čekaju početak Festivala.

Drago mi je što sam dio ove velike priče. Uživam u poznavanju mladih iz cijele BiH. Festival savremene žene je idealna prilika za umrežavanje, rekla je Alma Filan, volonterka iz Bugojna.

Volonter Rijad Cerić iz Jajca kaže kako je siguran da će mu upravo ovo biti nezaboravno iskustvo.

Mislim da će ovo biti odlična prilika da vidim kako funkcioniše organizacija jednog ovakvog događaja kao što je Festival savremene žene. Jedva čekam da vidim kako će sutra izgledati ceremonija otvaranja i siguran sam da ću skupiti mnogo iskustva i lijepih poznanstava za ova četiri dana, naglasio je Rijad.

Njegovo mišljenje dijeli i Martina Marković iz Kiseljaka.

Projekat Izbori se za ravnopravnost je mnogo veći nego što sam očekivala. Pozitivno sam iznenađena atmosferom koja vlada između organizatora i volontera. Jedva čekam sutra Festival savremene žene i sigurna sam da će ovo biti jedno odlično iskustvo, istakla je Martina.

Građanska inicijativa ”IZBORI se za RAVNOPRAVNOST” ima fokus na društvenom i ekonomskom osnaživanju žena za budućnost Bosne i Hercegovine. Jedan od ciljeva kampanje jeste prikupiti 100 000 potpisa podrške inicijativi za rodnu ravnopravnost što će  podstaknuti donosioce odluka na punu implementaciju Zakona o ravnopravnosti spolova u Bosni i Hercegovini.

Peticiju za ravnopravnost spolova u BiH možete potpisati OVDJE, a više o cijeloj kampanji čitajte na web stranici.

Sutra vas čekamo u BKC-u od 18:00 sati na svečanom otvorenju drugog Festivala savremene žene, a poslije se zajedno družimo i pjevamo na koncertu Parnog valjka.

Velike zahvale sponzorima koji su podržali Festival savremene žene 2019.:

Sparkasse bank, Meggle, EmGallerie, Deon, Centralno grijanje Tuzla, Grawe osiguranje, Menprom, Mastercard, Kabil, Kypers, Telefunken, Profine, Prolab, Mi-Bospo, Orbico Beauty, Podravka, Cine -Star, Violeta, Olimpija, Vegamix, Povratak, Narodno pozorište Tuzla, Centar za kulturu Tuzla, Mona, Kozmetičko frizerski studio Ogledalce, Solana Tuzla.