Učitavanje

U vremenima prostorne tjesnoće i samoće, kauč se pokazuje kao centar svemira u gotovo svakom domu.

Prostorno stjerani u kut i obogaćeni sa znatno više vremena, ljudi su navedeni na to da se bave sa svojim vlastitim bićem. U takvim okolnostima jedna ili druga strana dostižu svoje krajnje granice.

Šta ako, međutim, shvatimo da te granice nisu ništa drugo nego poziv nas samih da sebe bolje upoznamo, ukorijenimo, prizemljimo? Iz interakcije ludila i unutarnjeg mira oživio je trans – i multidisciplinarni umjetnički projekat s kojim se većina ljudi, koji su iskusili samoću širom svijeta, mogu identificirati.

Samo nekoliko sedmica nakon stvaranja projekta, pokrenutog i podržanog od Austrijskog kulturnog foruma u Parizu, kratki film već je nominiran i nagrađen od strane nekoliko filmskih festivala širom svijeta (nagrade Global Film Festival Los Angeles, Međunarodni festival zlatnog doba Hollywooda New York itd.).

Couch me!

Nakon što je svjetska javnost ostala fascinirana ovom pričom ona nam zahvaljujući Austrijskom kulturnom forumu stiže u Tuzlu na Festival savremene žene.

Nakon projekcije ovog kulturnog postignuća tuzlanskoj publici će se obratiti:

Sabine Kernthaller, Savjetnica/ Direktorica Austrijskog kulturnog foruma Sarajevo

Aldina Topčagić, Direktorica Art Alive Cultural asocijacije, koreografkinja, poducentica i plesna umjetnica

Amra Šabić-El-Reyess, autorica knjige “The Cat I Never Named”

Moderatorica ovog događaja je Edina Selesković, direktorica Festivala savremene žene.

O osnaživanju i samoosnaživanju, otporu, identitetu, kreativnosti, inovaciji i kritičkom razmišljanju te svim relevantnim i prosperitetnim sferama za diskusiju govorimo 19. juna u Narodnom pozorištu Tuzla od 19 časova.

Pratite nas uživo ili online.

Registrujte se još danas putem ovog linka: https://fsz.ba/registracije/