Učitavanje
festival savremene žene
Danas se svečano, u Međunarodnom ateljeu “Ismet Mujezinović” i  Hrvatskom kulturnom centru “Sveti Franjo”, sa početkom u 19 sati, otvara četvrti po redu Festival savremene žene.

Međunarodni Festival savremene žene održat će se ove godine od 17. do 20. juna u Tuzli. Više od 100 govornica iz 17 zemalja, moderatora i moderatorica, umjetnica iz čitavog svijeta učinit će i ovaj Festival događajem za pamćenje.

Festival savremene žene povezuje i podržava sve uspješne priče Bosne i Hercegovine, regije i svijeta, ali i ciljano motiviše mlade žene. Do sada je ugostio nekoliko stotina govornica koje su podijelile svoja iskustva i inspirisale mnoge mlade ljude.

Večerašnje otvorenje bit će praćeno mnogim kulturnim sadržajima, a na oba mjesta otvorenja pripremljen je i koktel na kojem će se prisutne i prisutni u prijatnoj atmosferi družiti.

Festival savremene žene uspio je u svojoj nakani da u Tuzlu dovede najuspješnije pojedinke koje će svoja znanja nesebično prezentovati široj javnosti te tako i kroz praktičan primjer pokazati koliko se rad i trud u svim poljima isplate i koliko oplemenjuju svako biće.

Ovogodišnji Festival savremene žene ne bi bilo moguće realizovati bez podrške sponzora koji su prepoznali važnost ovakvog događaja za čitavu Bosnu i Hercegovinu. Sponzori Festivala su društveno odgovorne kompanije koje razumiju važnost uključivanja žena u sve društvene procese kao i značaj prilike da upravo one motivišu svojim uspjesima buduće generacije.

Ove godine uz Festival savremene žene su: NLB banka, Bingo, BH Telecom, Visokoškolska ustanova FINra,  oficijelna auto-kuća festivala NIPEX, Grawe osiguranje, Švedska ambasada, mikrokreditna organizacija MI-BOSPO, Austrijski kulturni forum, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK, grad Tuzla, No+Vello, solana Tuzla, Carski vinogradi Mostar, HAAD, EmGallerie i Zlatnik Tuzla.

Registrujte se jer je vremena ostalo još sasvim malo. Svojom registracijom osiguravate pristup svim festivalskim sadržajima offline ili online.

Registrovati se možete na linku OVDJE.