Učitavanje
Cjelodnevna predavanja tokom Festivala savremene žene svakako treba zaključiti i sa kvalitetnom zabavom i druženjem.

Naravno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, večeras je u Međunarodnom ateljeu “Ismet Mujezinović” održana večer vina, muzike, mode i cigara.

Tajma Tanović, marketing menadžerica Carskih vinograda Mostar održala je uvodno upoznavanje sa vinima ove kuće, a koja su svi prisutni imali priliku konzumirati tokom večeri. Ona je naglasila i radost da su Carski vinogradi Mostar već drugu godinu dijelom ovog važnog događaja.

Zatim se na bini gostima predstavila i Mr. Đurđa Katić temom “Vino i ja”. Đurđu Katić imali ste priliku upoznati kroz tekst Doživite nezaboravno iskustvo koje će potpuno promijeniti vaš način uživanja u vinu.

Oni koji su djelimično poznavali vino ili su pak samo uživali u kvalitetnim bocama večeras su imali priliku iskusiti ga na sasvim drugačiji način.

Duo WE oduševio je prisutne sjajnim muzičkim izvedbama, a predstavili su se u sastavu:

Belma Tuzović-Mujkić – gitara

Ana Pokrlić – flauta

A kako se živi život punim plućima otkrila nam je Sanja Lopar, vlasnica i generalna direktorica ekskluzivnog cigar brenda Lopar International S.A. Ženeva. Govoreći o cigarama ona je ispričala i svoju impresivnu životnu priču, a prisutni su imali priliku probati cigare koje pravi jedina žena u Europi u ovom hedonističkom biznisu.

Za kraj je publika uživala u modnoj reviji brenda HAAD te zaključiti večer Koktelom u sponzorstvu restorana Zlatnik.

Ovogodišnji Festival savremene žene ne bi bilo moguće realizovati bez podrške naših sponzora koji su prepoznali važnost ovakvog događaja za čitavu Bosnu i Hercegovinu. Naši sponzori su društveno-odgovorne kompanije koje razumiju važnost uključivanja žena u sve društvene procese kao i značaj prilike da upravo one motivišu svojim uspjesima buduće generacije.