Festival Savremene žene – Raznovrstan sadržaj tokom današnjeg festivalskog dana

 Festival Savremene žene – Raznovrstan sadržaj tokom današnjeg festivalskog dana

Drugi dan Festivala savremene žene danas će svim prisutnima pružiti mnogo raznovrsnih predavanja koja će održati žene iza kojih su značajna postignuća u različitim sferama djelovanja.

Narodno pozorište Tuzla je svoja vrata za prisutne, kao i za sve one koji nas prate online, otvorilo od devet sati i 25 minuta.

Prvi Fireside chat ovog dana Festivala savremene žene otvoren je temom Motivacija, motivacija, motivacija.

Alisa Lingo, partnerica i direktorica Alphabet Group, BiH i Andrijana Bukvarević, direktorica sektora ljudsih resursa Bingo d.o.o sa moderatorom Senadom Alibegovićem, menadžerom za globalni employer branding i stručnjak za komunikacije Authority Partners, Bih, istakli su da je važno u okviru svojih radnih kolektiva naći osobe koje nas motivišu kako bi se postizali što bolji rezultati. Alisa Lingo istakla je da je njena motivacija uspjeh, budući da se od malih nogu bavila sportom. 

Sedina Memagić, kreativna direktorica i članica Uprave Alma Ras u okviru teme Održivo poslovanje: Kako dalje? istakla je da je svjesno i savjesno poslovanje najvažnije u poslovanju kada je u pitanju tekstilna industrija. Istakla je da je važno što više ulagati u sebe kako bi se došlo do dobrih rezultata.

U Keynote: Zašto se toliko trudiš? Belma Jusufović, inžinjerka u BMW-u, Republika Njemačka online putem je istakla sljedeće:

“Svako ima svrhu na ovom planetu. Kalup u kojem se žene stavljaju i u XXI vijeku mora biti savladan.”

Mersiha Mehić, generalna direktorica MojPosao.ba na temu Žene i tržište rada istakla je da samo 47% žena u svijetu učestvuje na tržištu rada. Dva glavna faktora koja razlikuju žene od muškaraca su kulturološki i biološki.

Panel Da li smo normalni? održale su  Alma Tihić, magistrica psihologije i geštalt psihoterapeutkinja, BiH Suzana Đorđević, direktorica fondacije Hemofarma, Republika Srbija. 

Tokom panela su istakle da svako od nas iz porodice nosi određene vrijednosti i da je naše podneblje u stanju dosta da trpi. Mnoge stvari moramo rješavati sami, jer ako tražimo pomoć dajemo znak da smo slabi. Važno je obraćati pažnju na vlastite obrasce ponašanja i na to kako se ponašamo prema drugim ljudima, koje, kao ni sebe, ne smijemo povrjeđivati. Istaknuto jer da je ljudski kontakt ono što ljude liječi.

Fireside chatom: Kako doći do istine? u kojem su učestvovale Sandra Gojković-Arbutina, glavna urednica Nezavisnih novina, BiH Minja Šuković, urednica u Nezavisnim novinama, BiH i moderatorica Maja Nikolić, novinarka, BiH završen je prvi dio drugog dana Festivala savremene žene. 

Ovogodišnji Festival savremene žene ne bi bilo moguće realizovati bez podrške sponzora koji su prepoznali važnost ovakvog događaja za čitavu Bosnu i Hercegovinu. Sponzori Festivala su društveno odgovorne kompanije koje razumiju važnost uključivanja žena u sve društvene procese kao i značaj prilike da upravo one motivišu svojim uspjesima buduće generacije.