speaker-photo

Hajdi Mostić

članica uprave CCO Telemach i članica Upravnog Odbora American Chamber of Commerce B&H

Hajdi Mostić, MBA je tijekom 18 godina karijere u private equity investment biznisu u Istocnoj i Jugoistocnoj Europi, je radila na odabiru, preuzimanju i upravljanju investicijama i tvrtkama za vodece svjetske investicione fondove, kao sto su: BC Partners (London), KKR  (Kohlberg Kravis Roberts iz New York), Mid Europa Partners (London),  7LCP (Athens), Copernicus Capital (Zagreb), and Winslow Partners (Prague).   Hajdi je bila jedna od ključnih osoba u implementiranju jedne od najvećih direktnih stranih corporate investicija u BiH, upravljajući akvizicijom I pripajanjem (merger and acquisitions) čak 15 kabl/internet operatera u periodu od samo nekoliko godina, od kojih je nastao danasnji Telemach BH, koji je dio United Group korporacije, vodeceg multi-play telekom I medija provajdera u JI Europi. Hajdi se pridruzila kompaniji Telemachu BH prvo kao član uprave odgovoran za financije, koji je u isto vrijeme bio zadužen za poslovni razvoj, ali i corporate affairs, a u zadnje dvije godine kao članica uprave predvodi sve prodajne i korisničke sektore kao kompanijski CCO.

Gospođa Mostić je isto tako i predsjednica Uprave Telemach Fondacije i aktivan član BiH Philantrophic Foruma. Trenutno obavlja i funkciju predsjednice US Alumni asocijacije u BiH, te je aktivna članica Upravnog Odbora Amcham (American Chamber of Commerce B&H).

Nakon diplomiranja na MBA postdiplomskim studijima u 2000 na A. B. Freeman School of Business na Tulane University u New Orleans, LA, USA, pod okriljem stipendije U.S. State Departmenta, Hajdi je bila izabrana za izabrana za dobitnicu godisnje Tulane Business Alumni Award kao diplomca sa izvanrednim overall uspjesima.  Hajdi je studije međunarodne trgovine završila na Fakultet za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovnik pod okriljem Soros stipendije, kao jedna od najboljih studenata generacije.