speaker-photo

Hana Hadžiavdagić – Tabaković

novinarka, voditeljica, preduzetnica

Hana je rođena 1984. godine u Sarajevu. Nakon završene osnovne škole, upisala je Prvu sarajevsku gimnaziju, a poslije toga studij novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, gdje je diplomirala 2007 godine . Hana je bila odličan učenik koji lako savladava zadatke pred njom.Tijekom svog djetinjstva, uz oca je zavoljela skijanje, pa je ovaj sport trenirala sedam godina.

Televizijsku karijeru je započela nakon što se pojavila u emisiji "Red Carpet" na Novoj TV, gdje je radila četiri i pol godine kao novinarka, intervjuišući poznate ličnosti iz Hrvatske i regije. Nakon toga, Hana je svoju popularnost iskoristila na društvenim mrežama, gdje ima više stotina hiljada pratitelja. Koristeći utjecaj na Instagramu, osnovala je marketinšku firmu pod nazivom "Opet najljepša", kojom reklamira poznate brendove. Njen utjecaj na društvenim mrežama nije prošao nezapaženo u Hrvatskoj i regiji, pa je postala jedan od predavača na konferencijama "Inspire me", koje pomažu mladim ljudima da se ostvare u poljima u kojima to žele. Učetvovala je a i organizirala veliki broj humanitarnih akcija.

Danas je Hana Hadžiavdagić - Tabaković poznato TV lice, uspješna preduzetnica i osoba koju na društvenoj mreži Instagram prati preko 700 hiljada ljudi.