speaker-photo

Maja Miljević

osnivačica i CEO Hexagon Startup Design

Maja Miljević je poznata kao entuzijastična, optimistična i filantropski nastrojena osoba, veliki obožavatelj organske proizvodnje hrane i najveća podrška ženskom preduzetništvu. Njena karijera započela je sa samo 24 godine, kada je otvorila svoju prvu kompaniju Zdrava Logika, koja je realizirala društveno odgovorni projekat koji je predstavljao najljepši, ali i najteži dio njenog karijernog puta.

Kao prva kompanija koja se bavila mrežnom organskom proizvodnjom u Bosni i Hercegovini, Maja se suočila sa mnogim izazovima, ali i uspjela pomoći i podržati 60 organskih proizvođača iz cijele zemlje. Nažalost, iz tržišnih razloga, ovaj projekat je morala zamijeniti karijerom u IT sektoru, gdje joj se otvorila vrlo lijepa pozicija direktorice SPARK Business Park Mostar.

Tokom četiri godine provedene na vodećim funkcijama u razvoju tehnoloških startup-ova, Maja je stekla vrijedno iskustvo i znanje koje danas koristi u razvoju Hexagon Startup Design Platforme. Fokusiranje na inovativnu platformu za edukaciju i podršku startup-ova na Balkanu, sa posebnim fokusom na žensko preduzetništvo, postala je njena vizija i strast. Kroz razvoj i mentorstvo preko 300 Tech Startup-ova, Maja danas predstavlja nezaobilazno ime u svijetu preduzetništva i tehnologije.