speaker-photo

Ramona Ručnov

preduzetnica, osnivačica Centra za kreativnu edukaciju „Kuća znanja“ u Beogradu i Novom Sadu i autorica knjige „Iskorak – Put do sebe“

Ramona Ručnov, nakon skoro tri decenije rada u prosvjeti, odlučila je da se otisne u privatno preduzetništvo. U Beogradu, 2014. godine, otvorila je Centar za kreativnu edukaciju „Kuća znanja“. Želela je da proširi svoje pedagoške ideje van učionice, sa idejom da se slobodno vreme djeteta mora ’’sistemski organizovati u skladu sa potencijalima i potrebama djeteta’’. Krajem 2021. godine otvorila je „Kuću znanja“ i u Novom Sadu.

Završila je 2015. godine Akademiju ženskog liderstva, a član je Alumni kluba AŽL, gde je koordinatorka tima za Ekonomsko osnaživanje žena i preduzetništvo. Njena esencijalna poruka svim ženama jeste da se okrenu sebi, da pronađu bogatstvo u sebi i svojim potencijalima, da ih razvijaju, te da vjeruju sebi. „Kada nađete sebe u sebi, našli ste sve!“ Svoje životno i profesionalno iskustvo pretočila je u knjigu „Iskorak – Put do sebe“, koja pored elemenata autobiografije, sadrži i savjete za žene na prekretnici, studente i sve one, koji žele promjenu u svom životu. Pored preduzetništva, njena interesovanja su: karate, folklor, putovanja i čitanje. Njen moto je: „Nije važno da mi uspemo u životu, važno je da nam život uspe!