speaker-photo

Suzana Đorđević

direktorica Hemofarm fondacije

Suzana Đorđević je izvršna direktorica Hemofarm fondacije od aprila 2015. godine, gdje uvelike doprinosi humanitarnom radu i unapređenju društveno odgovornog poslovanja ove kompanije.

Karijeru je započela kao novinarka Informativnog programa Radija Studio B u Beogradu, gdje je radila do 2005. godine. Usporedno s novinarskim radom, aktivno se angažirala u civilnom sektoru, a od 2007. godine bila je savjetnica za medije u organizaciji Građanske inicijative. Nakon toga, od 2010. do 2013. godine bila je izvršna direktorica prvog ekološkog fonda u Srbiji - Ecotopia.

Svoje znanje i iskustvo Suzana je nastavila razvijati na poziciji savjetnice za medije potpredsjednika Vlade Republike Srbije. Njena stručnost i uspjeh u ovom poslu privukli su pozornost Hemofarm fondacije koja ju je pozvala da se pridruži njihovom timu.

Od dolaska u Hemofarm fondaciju, Suzana je svoje bogato iskustvo i znanje usmjerila prema humanitarnom radu i društveno odgovornom poslovanju. Kao izvršna direktorica, predvodila je niz projekata usmjerenih na pomoć ljudima koji se suočavaju s različitim izazovima, posebno djeci i mladima. Njen rad je neizmjerno koristan i inspirativan za cijelu zajednicu te je Suzana postala istaknuta figura u borbi za humanost i jednakost u društvu.