Učitavanje
OPŠIRNIJE O NAMA

FESTIVAL SAVREMENE ŽENE

Festival savremene žene povezuje i podržava sve uspješne priče regije i Bosne i Hercegovine ali i ciljano motiviše mlade žene. Ko ili šta je savremena žena danas? Ambiciozna, kreativna, hrabra, pokretač pozitivnih promjena…ona preuzima odgovornost i umrežava se.

Festival smo kreirali kao platformu otvorenog dijaloga čiji alati su odlučni i inspirativni govori najuspješnijih dama regije. Kroz teme života od politike i ekonomije preko kulture, medija, biznisa do blogerki, feng shui-a slavimo uspjeh i motivišemo.

Dobrodošli na treći Festival koji će se održati od 08. DO 11. oktobra 2020. u Tuzli- Otvorenom gradu ženskog uspjeha i kreativnosti.

  • HRABROŽENSKI

  • SLAVIMOUSPJEH

IMG_5969

MISIJA

“ Misija Festivala savremene žene jeste biti platforma svih medija koji će zajedno podržati i osnažiti žensku aktivaciju u svim sferama života uz realan i zacrtan cilj "

VIZIJA

Ostati najuticajniji Festival koji slavi i promoviše ženski uspjeh. 

#HRABROŽENSKI

KAKO ĆE IZGLEDATI FESTIVAL SAVREMENE ŽENE 2020?

Ovoga puta Festival ide stepenicu više dovodeći govornice iz cijelog svijeta i iz svih sfera života. Ponovo ćemo govoriti o temama koje najviše interesuju savremenu ženu i pravog muškarca…. Razmijeniti ćemo iskustva, saznati najbolje iz prakse, upoznati nove trendove, steći nove prijatelje, proširiti svoje djelovanje, steći novu inspiraciju i motivaciju ali i dobro se zabaviti.
Ove godine proširujemo suradnju sa dosadašnjim partnerima i prenosimo iskustva poslovnih žena i iz 20 zemalja.
I još puno više….. a mi ne bi bili mi da nemamo i par iznenađenja.

Program Festivala obećava neponovljivo iskustvo...

100 NOVIH GOVORNICA

1000 UČESNICA

SAJAM ŽENSKOG STVARALAŠTVA

200 MEDIJA IZ BIH, REGIONA I SVIJETA

10 NOVIH KULTURNO ZABAVNIH SADRŽAJA

50 000 000 ŽENA KOJE ĆE PUTEM MEDIJA PRATITI FESTIVAL

DA SE PODSJETIMO...

700 prisutnih u publici i tri Super panela dogodila su se na velikom otvorenju DRUGOG Festivala savremene žene u Tuzli a sve uz pratnju kulturno
zabavnog programa koji je ovaj događaj oplemenio i pokazao simbiozu ozbiljnih tema i fantastičnog druženja.

 

150 govornica sa 5 kontinenata…

 
Da je Festival savremene žene od značaja ne samo za BiH i region već za razumijevanje i zajedništvo žena čitavog svijeta dokazuje i prisustvo govornica sa gotovo svih kontinenata. Od zemlje Indonezije i Indije kao partnera projekta do Amerike čija je govornica bila NASA astronautica Nicole Stott ali i ikona njujorške modne scene Bisila Bokoko pa do podpredsjednice Privredne komore Indonezije Yunni Idriani ili Aide Hadžialić iz Švedske, teme naših govornica su i politika, nauka, zdravlje, filantropija, kultura, nove tehnologije i business modeli te opera, sport i moda… ali i mnoštvo drugih.

Pozorišne predstave, muzikl, galerijske izložbe i izložbe na otvorenom, književni susreti i koncerti bili su ono što je cijeli grad ofarbalo u boje žene tokom oba Festivala. Sa nama u suradnji sa indijskom i indonezijskom ambasadom su bile i plesačice tradicionalnih plesova kao i instruktorice yoge pa smo svi bolje upoznali ove divne tradicije ove dvije zemlje.

Neizostavni su bili i susreti sa gradonačelnikom grada Tuzle, te oficijelna posjeta Panonskim jezerima. Večernje partije i druženja ćemo još dugo pamtiti kao i fenomenalan koncert Parnog Valjka.

Sa jedinstvenim ciljem zaustavljanja epidemije raka koji pogađa žene, globalna akcija Globeathon diljem svijeta pokreće akcije, koncerte, predavanja i konferencije dižući svijest o ovim opakim bolestima.

Globe-athon svojim djelovanjem stvara međunarodnu mrežu koja će promicati svijest javnosti o ginekološkim karcinomima i razmjenjivati   informacije, unaprijediti istraživanja, olakšati suradnju i osnažiti pokret.

Po prvi put u Bosni i Hercegovini pridružit ćemo se ovoj akciji sa nezaboravnim koncertom pop i rock zvijezda naše scene koji će biti promovisan i prikazan globalno.

 

SAJAM ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA

Tokom Festivala savremene žene održan je i sajam ženskog stvaralaštva. Blizu 100 organizacija žena i kompanija kojima upravljaju žene udružilo se i predstavilo svoj rad, proizvode i uspjehe u periodu iza njih. Nekoliko hiljada posjetilaca Bingo City Center-a u kojem je sajam i održan iskazali su zadovoljstvo da imaju priliku upoznati ove uspješne žene, probati ili kupiti njihove proizvode ali i napraviti poslovne saradnje.

BCC galerija3 (50 of 117)

OREA ART MARKET

U suradnji sa OREA Art Market, po prvi put u Tuzli će se u okviru Festival savremene žene, tuzlanskoj publici predstaviti kreativci iz cijele Bosne i Hercegovine, sa svojim jedinstvenim proizvodima na OREA Art Market 2020. Nakon fenomenalnih reakcija publike u Sarajevu i na posjećenosti koju brojimo u desetinama hiljada, svi sa velikim uzbuđenjem isčekujemo ovaj event. 

Dame biraju 2020

BRENDOVI I PROIZVODI KOJE ŽENE PREFERIRAJU

Po prvi put u Bosnia i Hercegovini u okviru Festivala savremene žene 2020 uručiti ćemo priznanja najomiljenijim brendovima koje biraju žene iz BiH. Putem sveobuhvatnog istraživanja ispitanice će otkriti svoje preference u gotovo svim kategorijama života, a birati će između brendova prisutnih na bh tržištu. Premda žene često znaju biti neodlučne, ovoga puta tražimo da se opredijele za svoje omiljene proizvode u kategorijama pića i hrane, mjesta gdje kupuju namirnice, omiljeni šoping centar, trgovinu odjeće te obuće, sportski brend, kozmetiku koju najradije koriste, najdražu marku mobitela, automobila, banku, karticu… Treći festival će biti mjesto gdje ćemo otkriti rezultate ovog istraživanja i nagraditi najomiljenije brendove.

BESPLATNO PREUZMITE KATALOG 2020 ZA JOŠ INFORMACIJA