speaker-photo

Dr. Faris Suljagić

DKC Farah

Dr. Faris Suljagić rođen je 13.08.1996. godine u Tuzli.

Osnovnu školu, Osnovnu muzičku školu, Gimnaziju "Meša Selimović" i Srednju muzičku školu – odsjek violina, završava u Tuzli.

Medicinski fakultet u Tuzli završava u redovnom roku sa prosjekom ocjena iznad 8 što omogućava namjeru za upis doktoranrskog studija, jedno vrijeme radi i kao demonstrator na Katedri za anatomiju Medicinskog fakulteta u Tuzli.

Nakon odrađenog jednogodišnjeg staža u Dermatološko kozmetičkom centru Farah ima namjeru da počne sa specijalizacijom na Klinici za plastičnu hirurgiju UKC Tuzla.

Uporedo teče niz stručnih usavršavanja na polju laserske i estetske dermatovenerologije i već  „izrasta“ u izuzetno posvećenog i traženog doktora iz oblasti estetske medicine.

Mentori dr Farisa Suljagića su prije svega Prof. dr. Edin Suljagić - Tuzla, dermatovenerolog, zatim

Dr Kristina Davidović - Beograd, specijalista radiologije , Dr Snežana Krtinić Rapaić - Beograd, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, Dr Nenad Stanković - Beograd, vlasnik Estetskog centra Estera, Dr Raul Cetto - London , nagrađivani međunarodni govornik i trener za estetiku lica, Dr Ilan Karavani - Belgija, dermatološki i kozmetički hirurg, Dr Sabrina Guillen Fabi - Chicago, međunarodno priznati lider u kozmetičkoj dermatologiji Dr Natalia Mytsyk - Rusija.. daju jake temelje njegovom usavršavanju.

Slobodno vrijeme provodi trenirajući rekreativno tenis, bio je jedan od najboljih u svojoj generaciji u mlađim kategorijama – bivši državni prvak u mlađim kategorijama i u teretani.