speaker-photo

Ena Smajić

Ena Smajić, magistrica internacionalnog biznisa sa specijalizacijom u digitalnom marketingu, trenerica golfa i DJ, osnivačica Eclipse, BiH

Ena Smajić rođena je 1997. godine u Sarajevu, gdje trenutno živi i radi. Završila je Griffith College u Dublinu i stekla magisterij iz internacionalnog biznisa sa specijalizacijom u digitalnom marketingu na UIBS-u u Madridu. Od malih nogu je pokazivala interesovanje za muziku, svirajući klavir u muzičkoj školi. Također je aktivno bila uključena u skijanje i golf, postigavši značajan uspjeh osvojivši drugo mjesto na evropskom prvenstvu u golfu u Škotskoj.

Danas radi kao marketing menadžer u firmi Comprex, gdje je zadužena za e-commerce, a povremeno je uključena filmsku produkciju. Istovremeno se bavi aktivno DJ-ingom već sedam godina, nastupajući na festivalima poput Exit-a, Life festivala u Irskoj, Garden of Dreams, Fresh Wave i drugih. Osnivačica je organizacije Eclipse, koja je svojim prvom događajem na Humu prošle godine privukla značajnu pažnju i interesovanje.

Također je autorica muzike za film "Umri prije smrti", koji je predstavljala na Goa festivalu u Indiji. Sport je neizostavan dio njenog života, te sada radi kao trenerica golfa u Golf klubu Sarajevo. U slobodno vrijeme uživa u planinarenju, skijanju, turnom skijanju, golfu, biciklizmu, trail trčanju i alpinizmu. Sa svojom mamom Rubinom, popela je značajne vrhove u Evropi, Kolumbiji i Ekvadoru. Smatra da je kombinacija sporta i boravka u prirodi ključna za održavanje zdravlja i dobrog raspoloženja.