speaker-photo

Marija Jelić

Operska pevačica i vlasnica IT kompanije, Beograd, Republika Srbija

Marija Jelić je rođena 1993.godine u Beogradu. Nakon završavanja Matematičke gimnazije u Beogradu, završava Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu - smer fizička elektronika i master studije iz solo pevanja.

Pored uspešne pevačke karijere koju je započela u Narodnom pozorištu u Beogradu a nastavila da nastupa u Rusiji, Kini, Italiji, Makedoniji, Bugarskoj, takođe ima uspešnu i privrednu karijeru, gde je 2017. godine osnovala svoju IT kompaniju koja se bavi novim tehnologijama, sa posebnim osvrtom na tehnologiju senzorike i inovativnih GIS rešenja i platformi.

Marija je 2020. godine pevala na otvaranju Ohridskog festivala, a u ovoj godini peva na Ljubljanskom festivalu sa svetski poznatim mecosopranom Elinom Garančom u produkciji opere Karmen.

Marija će u oktobru imati solistički koncert u Karnegi holu u Nju Jorku.

Marija je u prethodnoj godini iz želje za usavršavanjem i ljubavlju prema društvenim naukama upisala sociologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Ona je izvanredan prikaz mlade uspešne osobe koja prikazuje kako mladi ljudi mogu da naprave svetske karijere van svih standarda i normi.