speaker-photo

Mr. Mela Bajrambašić

Profesorica klavira u Srednjoj muzičkoj školi Sarajevo, BiH

Mr. Mela Bajrambašić rođena je 1983. u Zenici. Osnovnu muzičku školu završava 1997., a srednju muzičku školu završava 2001. u Zenici i to na dva odsjeka ( klavirskom i teoretskom). Diplomski i postdiplomski studij po starom nastavnom planu i programu završava na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.

Tokom godina učenja i studiranja bila je u klasama profesora Nede Stanković, Julije Gubaiduline i Rubena Dalibaltayana. Diplomirala je (2006.) sa 10, a zatim i magistrirala na Odsjeku za klavir na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi red.prof. Borisa Kraljevića sa prosjekom ocjena 10. Pohađala je  majstorske kurseve u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Austriji gdje se usavršavala kod eminentnih pijanista i pedagoga J.Novotony, R.Dalibaltayan, J.Gubaiduline, B.Kraljević,  P.Toperzer. Učestvovala je  na takmičenjima učenika Ze-Do kantona na kojima je osvojila četiri prve nagrade  i na Federalnim takmičenjima učenika i studenata muzike u Bugojnu i Mostaru na kojima je osvojila jednu prvu i jednu treću nagradu.  Godine 2001. proglašena je za jednu od učenica generacije u Srednjoj muzičkoj školi Zenica. Školske 2005/2006. godine dobitnica je stipendije od strane Zeničko-dobojskog kantona.

Od 2007. do 2017. zaposlena je na mjestu nastavnika klavira u Osnovnoj muzičkoj školi „Mladen Pozajić“ u Sarajevu . Od 2017. radi kao profesorica klavira u Srednjoj muzičkoj školi Sarajevo. U toku svog pedagoškog rada ostvarila je izuzetne rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Održala je 8 cjelovečernjih solističkih koncerata i više od 30 koncertnih nastupa. Do sada je imala niz zapaženih nastupa u BiH i inozemstvu ( Hrvatska, Srbija).