speaker-photo

Nataša Hajdarević, MA

Izvršna producentica plesa ispred plesne platforme BDP /Balkan dance project/ Bosna i Hercegovina

Nataša Hajdarević rođena je 01.09.1974. godine u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Pored osnovnog  obrazovanja pohađala je Muzičku školu kao i osnovnu baletsku školu. Srednju Muzičku školu završava 1994. godine u Sarajevu kao jedini maturant na Odsjeku balet.

Prije same agresije igrala u dramskim predstavama u Narodnom pozorištu Sarajevo („Zla žena“ i „Dama s  kamelijama“). Takođe snimila nekoliko epizoda obrazovne serije „Priče klasične starine“. Učestvovala na brojnim školskim koncertima baletske škole.

Tokom rata, 1993. godine, okuplja se malobrojni baletski ansambl Narodnog pozorišta u Sarajevu gdje se nalazi Nataša Hajdarević (Šunjić). U opkoljenom Sarajevu  igrala je u baletskoj predstavi „Bolero“ i dramskim predstavama „Tvrđava“ i „Sarajevska trokuka“.

Dobitnik je priznanja Sarajevske zime „Srebrena pahuljica“ (2017.) za očuvanje i afirmaciju baletske umjetnosti u opkoljenom gradu.Najveći uspjeh u svom životu smatra biti majka kćerke Ene.

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, odsjek menadžment u sportu, Fakultet završava kao jedan od najboljih studenata i dobitnik je Srebrene značke Rektorata Univerziteta u Sarajevu.

Nakon dipomskog  ispita, odlučuje se za daljnje usavršavanje i upisuje II ciklus - Master studija na fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, smjer  Menadžment u sportu.

Ima zvanje Magistrica Menadžerica u sportu i dobija Zlatnu značku  Rektorata Univerziteta u Sarajevu kao najbolji student.

Takođe jedini producent plesa projekta za područje Bosne i Hercegovine Balkan dance project Vol.3,koproducent BDP.VOL4,BDP:VOL.5. Na početku pandemije korone virusa / mart 2020/ idejni tvorac filma „Putovanje kroz vrijeme-BDP.“koji je premijerno izveden na društvenim mrežama Bosanskog kulturnog centra Kantona Sarajevo 16.jula u 18 sati i gdje smo predstavili ko smo mi u stvari.

21.08.2020 godine u vrijeme pandemije Covid 19 urađena kratka verzija predstave „Poziv svi marš na ples“ /BDP:VOL.6 /koreografa Igora Kirova kao izvršni producent na Platou Skenderija ispred Doma mladih u Sarajevu.

Organizator 2 izložbe mladim neafirmisanim umjetnicima, kao koordinator i organizator izložbe i organizacija izložbi istaknutoj samostalnoj umjetnici Mensuri Jahić

Koproducent BDP.VOL.5 „Remember your memory“u Sloveniji,cjelovečernja predstava „Svi marš na ples“u Dom mladih Skenderija.KTS – Koreografsko takmičenje u Sarajevu.I Internacionalno takmičenje Sarajevo u savremenom plesu,jedino u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, idejni tvorac tvorac takmičenja, sa međunarodno priznatim žirijem.

08.05.2021.-Premijera plesne predstave u sklopu platforme Balkan dance project“SVI MARŠ NA PLES“-Dom mladih Skenderija.

Učestvovala na radionici u organizaciji Američke ambasade u BiH- na temu:

„ INTERKULTURALNI DIJALOG KROZ PLES
PLESNA PLATFORMA BALKAN DANCE PROJECT
PLESNA PREDSTAVA“SVI MARŠ NA PLES“

Organizatorica promocije ljubavne poezije autora Aleksandra Ilića “Sanjaj snove“ u Muzeju književnosti i pozorišne umjtnosti BiH.

Koproducentica predstave Balkan dance project plesnog diptiha Sećate se sećanja u koreografijama Daše Grgič i Ognjena Vučinića/premijera 29.09.2021.u Velenju-Slovenija