speaker-photo

Snežana Perić

Preduzetnica i direktorica Turističke organizacije grada Loznice, Republika Srbija

Snežana Perić,

preduzetnica i direktorica Turističke organizacije grada Loznice

Vlasnica Ugostiteljske radnje i konsaltinga „IN“, Loznica, od 1991. godine. Po obrazovanju diplomirani tekstilni inženjerka, njen prvi posao je bio u Hemijsko-tekstilnoj školi u Loznici gde je radila kao profesorica stručnih predmeta. U preduzetništvo je krenula najpre sa butikom, zatim ugostiteljstvo a danas i konsalting, ali uvek IN. U preduzetničkoj karijeri dugoj više od 30 godina uvek je radila više poslova uporedo pa tako i danas ima više zanimanja. Smatra da se profit ne meri samo novcem već treba sagledati i sve druge benefite koje on donosi. Mladima poručuje da ne piše baš sve na Guglu, razmena iskustava, živa reč, lična poznanstva i druženja imaju neprocenjivu vrednost. U potrazi upravo za tim vrednostima, pre 11 godina osnovala je Udruženje poslovnih žena „ Kreativna vizija“ u Loznici koje okuplja uspešne žene u različitim profesijama, po modelu rada Udruženja poslovnih žena Srbije čija je takođe dugogodišnja aktivna članica.

Loznica je grad u kojem se žene nalaze na važnim društvenim i političkim pozicijama. Pre pet godina se ukazala prilika da svojim dugogodišnjim preduzetničkim  iskustvom da doprinos promociji grada i unapređenju društvenog života u njemu, od tada je na čelu Turističke organizacije grada Loznice koja se danas nalazi među tri najuspešnije u Srbiji a Festival LilaLo čiji je ona autor, postao je za kratko vreme novi brend grada.

Dobitnica je mnogih priznanja od kojih izdvaja Plaketu grada Loznice (2015.) i Cvet uspeha za ženu zmaj (2021.)za doprinos lokalnom razvoju ženskog preduzetništva.

Ponosna na svoju porodicu, majka dvoje odrasle dece koja danas imaju svoja IN zanimanja i baka jedne unuke.