speaker-photo

Žana Altumbabić

Profesorica pedagogije i direktorica, JUOŠ Sveti Franjo Tuzla, BiH

Žana Altumbabić, profesorica pedagogije

Završila je Pedagošku akademiju u Tuzli, odsjek biologija – kemija, a potom i Nastavnički fakultet u Mostaru, odsjek pedagogija.

Po završetku studija radila u nekoliko škola u Tuzli, a od  2001. godine započinje svoj profesionalni put u Katoličkom školskom centru „Sveti Franjo“u Tuzli, a od 2002.godine i kao direktorica Osnovne škole ovog centra. Tu funkciju je obnašala do rujna 2014.godine, kada prelazi na radno mjesto direktorice Opće gimnazije, gdje je bila do konca rujna 2019.godine. Tada ponovno dolazi na poziciju direktorice Osnovne škole, gdje se nalazi trenutno.

Ovu funkciju obavlja iznimno uspješno, te je stekla zvanje savjetnica, a za svoje dugogodišnje, nesebično i profesionalno zalaganje joj je dodijeljena 2020.godine

Povelja „P.Erich von Brandis, D.I.“, najveće priznanje Sustava katoličkih škola za Europu, koja se dodjeljuje za unaprjeđenje odgojno-obrazovnog rada i iznimne rezultate u ostvarivanju ciljeva škola, u kojoj djeluje više od dva desetljeća.

Profesorica Altumbabić je bila jedna od predavača na XVII. seminaru Sustava katoličkih škola za Europu i govorila na temu „Uloga direktora u školama Sustava katoličkih škola za Europu“. Također je bila predavač na seminaru za nastavnike Sustava katoličkih škola za Europu na temu inoviranja Nastavnog plana i programa za gimnaziju i osnovnu školu.

Direktorica Altumbabić je bila članica Povjerenstva za izradu Programa razvoja obrazovanja u Tuzlanskom kantonu do 2010. godine, a sudjelovala je i u kreiranju Akcionog plana prevencije i primjene alternativnih mjera na lokalnoj razini u okviru projekta „Zaštita djece izložene riziku i djece u kontaktu s pravosudnim sustavom u BiH“, u organizaciji Biroa za ljudska prava Tuzla i UNICEF-a, svibanj 2011.

Trenerica je programa građanskog obrazovanja Civitas.

Članica je Pedagoškog vijeća Sustava katoličkih škola za Europu od 2011. godine do danas.