Učitavanje

Aida Obuća je rođena 09.07.1975. godine u Goraždu.

Udata je i majka dvoje djece.

Osnovnu i srednju ekonomsku školu je  završila  u Goraždu. Na Univerzitetu u Sarajevu stiče zvanje diplomiranog pravnika a koje  kasnije unaprijeđuje Školom za političke studije Vijeća Europe u BiH 2014. godine.

Neformalno certificirano obrazovanje je stekla: seminari iz oblasti radnog zakonodavstva, edukacija iz oblasti korporativnog upravljanja, edukacija iz oblasti  javnih nastupa, vođenja kampanja, edukacija iz osnova informatičke pismenosti, više kurseva engleskog jezika, edukacija iz oblasti Javnih finansija, edukacija na temu: Team Leading and Team building Programme, edukacija na temu: Principi i vještine poslovnog komuniciranja, edukacija na temu: Applied Communications Programme, edukacija na temu: Javne nabavke, edukacija na temu: Principi lokalne samouprave, edukacija na temu: Savremeno komunikacijski aspekti menadžmenta,  edukacija na temu: Integrisano planiranje lokalnog razvoja, edukacija na temu: Modeli i sredstva uspješne komunikacije, edukacija na temu: Management, Good Governance and Modern Administration, edukacija na temu : EU integracije.

Dugogodišnja je sportašica ŽRK „ Radnički“  i „Goražde“ a svojevremeno je igrala za reprezentaciju  Bosne i Hercegovine u rukometu te proglašavana najboljom sportašicom Goražda, članicom zlatne ekipe Ženskog rukometnog kluba „Goražde“ koje su 1998. godine osvojile KUP BiH

U svojoj karijeri objavila je i naučni rad o temi Kažnavanje za ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini – Zbornik radova Pravnog fakulteta u Tuzli broj 1/2015.