Učitavanje

Alma Hodžić Pašić je rođena 1991. godine u Tuzli. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje završava u Tuzli u klasi profesorice Slađane Dedić. Prvi solistički koncert održala je 2005. godine u Tuzli. Kao jedan od najmlađih studenata, 2008. Godine upisuje Muzičku akademiju u Sarajevu u klasi Svetlane Chlaidze, red. prof. Diplomira i magistrira u istoj klasi najvišom ocjenom. Tijekom glazbenog školovanja sudjeluje na brojnim međunarodnim i državnim natjecanjima za mlade pijaniste i komornu glazbu. Dobitnica je mnogobrojnih prvih nagrada, kao i laureat na nekoliko natjecanja. Bila je demonstrator, na odsjeku za klavir ,udaraljke, harfu i srodne instrumente – smjer klavir za školsku 2011./2012., i 2012./2013. godinu. Dobitnica je priznanja i plakete „Zlatna značka“ Univerziteta u Sarajevu, kao jedna od najuspješnijih studenata I. i II. Ciklusa studija.

Sudjelovala je nabrojnim konceratima, seminarima i masterclassovima u BiH i Europi te je surađivala sa ruskim, europskim i balkanskim pijanistima. Posebice treba izdvojiti master classe :Grigora Vidovića (klavir) , Vladimira Bočkarjova (klavir), Aleksandra Serdara (klavir), Yevgenya Xaviereffa (violončelo-komornaglazba), Vladimira Ovchinikova (klavir), Aleksandre Romanić (klavir), Meinharda Hollera (violončelo- komernaglazba) , Jurija Kota (klavir), Konstantina Krasnitskya (klavir) te nekoliko godina master classa Manhattan String Quarteta. Treba istaknuti i sudjelovanje na Međunarodnom seminaru komorne glazbe Colluvio 2012. u Austrijii koncertnu turneju (Preding – Graz, Beč, Muenchen, Ljubljana, Split, Sarajevo, Beograd). Snimala je radijske snimke za Radio Ljubljanu i  RTV Srbije. Održala je i brojne solističke koncerte u BiH i Hrvatskoj. Aktivno nastupa kao solistica, korepetitorica i komorna glazbenica u svom rodnom gradu.

Uposlena je u Osnovnoj muzičkoj školi Tuzla, od 2014. Godine kao nastavnica klavira. Učenici njene klase redovito sudjeluju na koncertima te su dobitnici preko 50 međunarodnih i državnih nagrada za mlade.