Učitavanje

Rođena je 28. aprila 1977. godine u Sarajevu gdje je završila medicinsku školu i 2 godine studija medicine koje nastavlja u Grazu, Austrija, i u Dablinu, Irska, završava studij nutricionizma koji joj je poslužio kao prilika za pronalazak holističkog i integrativnog pristupa ljudskom zdravlju gdje je svaki pacijent univerzalan. Trenutno pohađa magistarski studij na Middlesex univerzitetu u Londonu. 

Član je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije. 

Uz rad u privatnoj praksi u Sarajevu, radila je  na korporativnom nivou na projektima  za vodeću Evropsku kompaniju DM. Surađivala je na projektu UNDP-a o promociji lokalne,organske hrane. Radila je za Fudbalski klub Sarajevo na kreiranju platforme zdrave ishrane njihove fudbalske akademije kao i njihovog prvog tima.

 Dio je tima  nevladine organizacije Green Council, i s njima je radila  na projektima  oborazovanja djece o zdravom životu i projektu razvoja organske poljuprivrede u saradnji sa Heinrich Böll Fondacijom. Trenutno rade na projektu  osnaživanju žena u ruralnim područujima u saradnji sa Women in Europe Foundation. Stručni je saradnik  velikog broj vladinih i ne vladinih organizacija, lokalnih i  internacionalih škola. Trenutno radi na projektu edukacije djece u saradnji sa Švicarskim Karitasom o jačanju svijesti I znanja o važnosti zdrave ishrane I prozivodnje kvalitetnih namirnica. 

Zdravlje I kuhanje je njena životna strast koju prenosi i  kroz svoj Youtube kanal –  Amelina kuhinja, kojim želi približiti zdravu ishranu na jednostavan način uz obrazovanje o važnosti lokalne i  sezonske hrane.

Redovno drži predavanja na različite teme za lokalno stanovništvo, škole, korporativne organizacije i  internacionale organizacije. Redovan je gost na različitim TV i radio stanicama na temu zdravlja i nutricionizma. Piše o holističkom pristupu zdravlju za više lokalnih i regionalnih portala i  novina.