Učitavanje

Amra je osnivačica luksuznog fashion brenda MARAMRA u okviru kojeg se vrši dizajn i proizvodnja statement modnih asesoara rađenih svilenim takninama kao što su svilene marame unikatnog dizajna, svilene kravate i ostalo. MARAMRA koncept poslovanja bazira na slow fashion principu i samim tim podržava i promovira svjesnost o društvenoj odgovornosti jer proizvodi ograničene količine unikatnih komada sa minimalnim štetnim utjecajem na okoliš. Vizija je da se brend postepeno pozicionira na tržište koje cijeni unikatan, handmade, luksuzan proizvod. Misija BH brenda MARAMRA je graditi i održavati kvalitet, povjerenje i povezanost sa ciljnim tržištem.

U okviru svog redovnog zaposlenja posjeduje vještine u profesionalnom upravljanju projektima, realizaciji partnerskih poslovnih rješenja, te upravljanjem procesima razvoja i lansiranja novog proizvoda na tržište. Aktivna je članica “City Mind Lab”, inicijativa Sarajevo – Pametni grad podržano od strane UNDP-a i Grada Sarajeva koji ima za cilj realizirati viziju Sarajeva kao pametnog grada.

Često je učesnica kao panelistica, moderatorica ili govornica raznih konferencija kao što su „Unlimted Sarajevo“, „Festival Savremene Žene Tuzla“, „EPALE – Elektronička platforma za učenje odraslih u Europi“ i drugih.

Aktivna je članica Project Management Instituta na globalnom nivou i BiH Chaptera Project Management Instituta i PMP certificirana.

Poslovno orijentirana, prirodno motivirana željom za osobnim i društvenim napretkom i razvojem, nastoji dati svoj doprinos i ojačati svijest društva o prednostima pametnih rješenja i srodnih aktivnosti u cilju poticanja ekonomskog rasta i prosperiteta.