Učitavanje

Nakon završnog studija novinarstva karijeru gradi na nacionalnoj televiziji. Nema emisije u kojoj nije radila i u koju se nije uključila uživo s terena. Uvijek prepoznatljivog stila i specifičnog odnosa prema sugovornicima, izboru tema ili terena koji su često bili daleko od gradskog asfalta. Nakon godina rada na HTV-u, kreativnost i želja za novim vještinama vode je na Akademiju Dramskih umjetnosti gdje pod mentorstvom Nenada Puhovskog i Gorana Devića završava Filmsku i TV režiju i u svojem se radu progovara i filmskim jezikom.

  1. godine osvaja nagradu Joško Martinović za najbolju TV reportažu.
  2. režira svoj prvi veliki TV projekt, putopisni serijal “Stani u Lici!” u kojem istinski prenosi svoj odnos prema “toj često zanemarivanoj regiji kroz koju svi projure, a malo se tko zaustavi.” Lika i Ličani, njihovi običaji, gastronomija, nezaobilazna šljivovica i prekrasna planina Velebit u zabljesnuli su u njezinom prvijencu.

Sljedeće godine odabire regiju živopisne prošlosti, velikih povijesnih ličnosti, dvoraca, gemišta, punka i oktana, odlazi u Zagorje i snima novi putopisni serijal.

Instagram: https://www.instagram.com/andrea.bucha/