Učitavanje

Rođena  1973. godine u Sarajevu. Osnovno muzičko obrazovanje za gitaru stiče u klasi profesora Slavka Olujića i tada osvaja niz prvih nagrada na takmičenjima mladih gitarista sa prostora bivše Jugoslavije.

Poslije završene Srednje muzičke škole u Sarajevu u klasi profesora Mile Rakanović upisuje Muzičku akademiju u Sarajevu, odsjek muzikologija.

Tokom ratnog perioda u BiH nastupa kao samostalna umjetnica.

Godine 1994. kao stipendista austrijske Vlade odlazi na dalje školovanje u Austriju, u Školu za visoko obrazovanje muzike i umjetnosti u Beču. Diplomirala 1998. i magistrirala 2000. godine u klasi Prof. Konrada  Ragosnika te stiče zvanje magistar umjetnosti- gitarista. Tokom studija svira u duetu sa klavirom, gitarom, flautom i klavir čembalom.

Od 1999. godine zaposlena u Srednjoj muzičkoj školi Sarajevo kao spoljni saradnik, a po završetku studija 2000. godine,  zapošljava se kao stalni professor na istoj instituciji.

Od 2000. godine aktivno nastupa sa flautisticom Anom Pokrklić.

Od 2003. do 2005. godine je angažovana kao gostujući profesor u Muzičkoj školi I i II stupnja u Mostaru.

Tokom svog angažmana kao profesor uključena je u aktiv gitarista BiH, član je žirija na takmičenjima u BiH, Sarajevo International Guitar Festival, predavač na stručnim seminarima za pedagoge i učenike BiH,  te član UO Asocijacije klasičnih gitarista BiH.

U saradnji sa suprugom Dinom Mujkićem je autor izložbe “Find your Profile”.

Angažavana na projektu Sarajevo susret kultura u razvoju kulturnih i promotivnih aktivnosti, te kao izvođač na koncertima u okviru projekta “Muzika priča”.