Učitavanje

Brankica Janković je vlasnica i direktorica agencije Aquarius, jedne od prvih i najvećih full service advertising agencija u BiH, koja trenutno broji više od 55 zaposlenih. U svijetu marketinga je više od 25 godina. Za to vrijeme je sarađivala sa raznim klijentima, od lokalnih i malih, do onih čija imena se nalaze na svjetskim listama najvećih kompanija. Veliki uspjeh potvrđuju i brojna priznanja i nagrade koje je Aquarius odnio na brojnim takmičenjima. Na ovogodišnjem izdanju NO LIMIT Advertising festivala su ponosno odnijeli i titulu Agencije godine u BiH.

U svijetu filmske i TV produkcije je, za nešto više od decenije, kao producent svoj potpis stavila na serije „Meso“, Kosti“ i „Hotel Balkan“, dugometražne filmove „Zduhač znači avantura“ i „Meso“, te veliki broj TV formata.

Ipak, najviše traga je ostavila (svojim omiljenim) dugogodišnjim projektom iz oblasti kulture, muzičkim festivalom „Demofest“, na kojem je u 11 godina postojanja svoje prve „ozbiljne akorde“ odsviralo preko 300 (od 4.000 prijavljenih) bendova iz cijelog regiona.