Učitavanje

Edita Hajrulahović prevashodno je BH make up artistica, iza koje je više od petnaest  godina zapaženog rada u sferi produkcijskog make up-a, kroz angažmane na renomiranim BH televizijama i produkcijskim kućama. Radila je zapažene editorijale i revije poznatih modnih dizajnera i brendova. Od samog početka karijere veliko uporište je i individualni make up i njeni klijenti kojih je s vremenom sve više.

Paralelno sa karijerom make up artiste gradila je i vrijedno se obrazovala u sferi njege lica i tijela i kroz svoj salon ljepote Pure Beauty u Sarajevu svojim klijentima nudi kompletnu uslugu.

Edita Hajrulahović je vlasnik i direktor kompanije Fashion & Style Factory d.o.o. Sarajevo, koja više od deset godina na BH tržište plasira modni brend HAAD. Kroz djelovanje brenda Haad svakodnevno se djeluje na razvoj modne scene BiH. Kompanija trenutno ima deset uposlenika u produkciji mode i tekstila. Kao jedan od uspjeha kompanije, pored pozitivnog poslovanja je i brend Haad get a game  u okviru kojeg do sada se surađivalo sa više od 200 sportskih klubova u zemlji i regiji. Kompanija je na tržištu BH prisutna u sferi modnog, sportskog, radnog tekstila i dodataka.

Edita Hajrulahović je i predsjednik udruženja Pass Sarajevo, koje organizuje uspješni projekat European Fashion Passport i okuplja mlade modne dizajnere iz cijele Europe.

Edita Hajrulahovic, majka je dvoje divne djece i  u skladnom braku je sa bh dizajnerom Adnanom Hajrulahovic Haad,. U slobodno vrijeme voli prirodu i teži održivom načinu života u suživotu sa prirodom, tako na porodičnom imanju proizvode svoju hranu.

Zaljubljenik je u sport, do sada je istrčala desetak polu maratona, Član je BURTA i aktivni plivač.