Učitavanje

Google certificirani analitičar sa raznovrsnim iskustvom u polju digitalnog marketinga. Sticanjem zvanja Magistra nauka (M.Sc) na Ekonomskom fakultetu Sarajevske škole za nauku i tehnologiju, Univerziteta u Buckinghamu, sa fokusom na marketing, brendiranje i razvoj biznisa, brojne objavljene radove te predavačko-asistentskim angažmanom na Univerzitetu,  karijerni put nastavljam u marketingu, sa akcentom na digitalno-marketinškim aktivnostima.

Zahvaljujući radu sa mnogobrojnim kompanijama, agencijama i klijentima, kako inozemnim, tako i domaćim, stičem korisne interpersonalne i komunikacijske vještine, te kvalifikacije za rad na izradi marketing planova i strategija, razvoju brenda i tržišnom pozicioniranju, marketinškom istraživanju, evaluaciji ponašanja krajnjih korisnika i generisanju uspješnih rezultata online prodaje. Od 2016. godine aktivno se bavim online marketingom, te stičem iskustvo rada sa digitalno marketinškim platformama i alatima poput Google Ads i Google Analytics, Pay-Per-Click i Search Engine Optimisation oglašavanja, upravljanje društvenim mrežama, kreiranje strategija, kampanja i sadržaja za ciljne skupine, optimizacija kampanja te osnaživanje online brend identiteta kompanija. Nakon rada u renomiranim digitalno-marketinškim agencijama, trenutno obnašam funkciju Specijaliste za digitalnu komunikaciju u kompaniji Telemach BH. Akademsku profesiju nastavljam graditi kroz angažman predavača na IT Academy u Sarajevu, na odsjeku za Digitalni marketing.

Najbitnijim profesionalnim kvalitetima izdvajam odgovornu i predanu radnu etiku, kontinuirano usavršavanje i praćenje svjetskih tržišnih i oglašivačkih trendova, snažne komunikacijske sposobnosti i kreiranje dodatne vrijednosti za kompanije, kombinovanjem tradicionalnih marketinških aktivnosti sa neizbježnim i sveprisutnim digitalnim marketingom. Čvrstog sam uvjerenja da je digitalno oglašavanje budućnost marketinga, te nastojim biti u korak sa dinamičnim promjenama koje nosi digitalizacija, kako u BiH, tako i u regiji.