Učitavanje

Ines Kadić,rođena 1989. u Sarajevu. Radi kao project managerica u kreativnoj agenciji McCann Sarajevo, te u svojoj karijeri ima na desetine organiziranih evenata. Kako su nerijetko mnogi od njih zahtjevali tematsku prilagodbu prostora ili pak potpunu rekonstrukciju, tako se kod nje javila posebna ljubav prema uređenju prostora.

Pokušavajući pronaći pozitivnu stranu u svemu onome što nas je zadesilo prošle godine, iskoristila je lockdown i nametnutu situaciju za rad na sebi, na stvarima za koje je uvijek nalazila onaj poznati izgovor “nemam vremena”, te zajedno sa majkom i suprugom pokrenula jednu pozitivnu priču pod nazivom “Moje slatkoće”.

Spajajući ljubav prema uređenju, vještine i znanja svakog pojedinačno, želju za učenjem, te potrebu za radom na sebi, krenuli su u kreiranje posebno osmišljenih kombinacija za domove, dječije sobe, office, postavke na eventima i sl.

La MIA dolcezza je sada brend u začetku, koji se bavi  izradom unikatnih podnih i ukrasnih jastuka, taburea, prostirki za namještaj, raznih dekoracija, koje u kombinaciji imaju za zadatak da kreiraju kutak u domu o kojem svi sanjaju. Za najmlađe pored taburea i jastuka, izrađuju i podne prostirke za igru, kutije za igračke, te zidne dekoracije.

Ines posebno voli da se bavi kreativnim recikliranjem, gdje teglicama, automobilskim gumama, dekoracijama koje se ne uklapaju ili starom namještaju, daje novu namjenu i ljepotu.

Instagram, kao najdražu društvenu mrežu, iskoristila je kao platformu gdje predstavlja svoje proizvode, daje savjete oko uređenja doma, ali i piše o tome koliko su promjene bitne, pozitivne misli važne, te potiče različitost, autentičnost i kreativnost.

https://www.instagram.com/lamiadolcezza.ba/