Učitavanje

Lorena Milina je rođenau Dubrovniku 1990. godine. Svoje glazbeno obrazovanje započinje s osam godina na rodnoj Korčuli u klasi prof. Borisa Krasovca. Studij violine upisuje 2008. Godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Borivoja Martinića-Jerčićate prof.Martina Draušnika gdje s najvišom ocjenom magistrira 2014. godine.Tijekom studija intenzivno koncertira diljem Europe kao solistica te kao član orkestra ili komornihsastava, sudjeluje na raznim projektima, regionalnim i državnim natjecanjima te osvaja brojne nagrade.

Od 2012. Godine član je Komornog gudačkog orkestra Hrvatske glazbene mladeži (HGM) koji je pod ravnanjem dirigenta Pavla Zajceva, gostovao na 9. Europskom festivalu orkestara održanom u Tallinnu te kao jedna od solistica za vrijeme projekta ”8 godišnjih doba” s kojim je orkestar nastupao diljem Hrvatske. Dugi niz godina surađuje sa renomiranom pedagogicom i violinisticom prof. Violetom Smailović-Huartte, kao solist i član orkestra, sudjeluje na internacionalnom festivalu ‘’Muzika na žici’’ u Sarajevu  2011, 2012, 2014, 2015, 2016. i2017. godine. Dio studija u Zagrebu posvećuje i izvođenju barokne glazbe uz vodstvo mentorice Laure Vadjon koja je vodeće ime na području reprodukcije glazbe starih epoha u Hrvatskoj. Istaknuli bismo koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu gdje je kao solistica svirala ”A. Vivaldi: Četiri godišnja doba-Proljeće” uz pratnju akademskog baroknog komornog orkestra. Pozornost posvećuje i hrvatskim kompozitorima 21. stoljećate je dobitnica posebne rektorove nagrade 2010. Godine svirajući na Muzičkom Biennalu u Zagrebu. Kao dobitnica Erasmus stipendije, dio drugog ciklusa studija pohađa na Državnom sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti Stuttgart, u klasi profesora Kolje Lessinga. U tom periodu nastupa kao član orkestra te kao solistica na koncertnoj večeri posvećenoj  uglednoj suvremenoj njemačkoj kompozitorici Ursuli Mamlok. Na spomenutom univerzitetu upisuje i Jazz akademiju za taj semestar te sudjeluje na brojnim Jazz projektima.

Od 2015. Godine bavi se pedagoškim radom te je radila uglazbenoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku. Njeni đaci osvajali su prvenagrade na državnim i regionalnim natjecanjima u kategorijama violina i komorna glazba. Dobitnica je stipendije francuske vlade za 2016/2017. godinu. S najvišomo cjenom završava dvogodišnji specijalistički studij 2018. godine u Parizu na konzervatoriju ‘’ La Schola Cantorum’’ u klasi prof. Violete Smailović-Huartte stječe diplomu virtuoznosti. Trenutno pohađa drugu godinu studija ”Diplôme de concert” na spomenutom konzervatoriju.

Od 2019. Godine radi kao viši asistent naMuzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevute je upisana u III ciklus studija naspomenutoj akademiji.