Učitavanje

MIA MELCHER

GLUMICA, MENTORICA, PRODUCENTICA

Rođena je 7. travnja 1986. u Zagrebu. Nakon završene Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn (smjer scenografije) upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu na kojoj je 2011. magistrirala glumu.

GLUMICA:

  • KAZALIŠTE/ MATIČNO KAZALIŠTE Z/K/M , Zagrebačko kazalište mladih,
  • NEZAVISNA SCENA
  • FILM
  • TV SERIJE
  • ANIMIRANI FILM/ WALT DISNEY

FESTIVALI I GOSTOVANJA: Internacionalni i Nacionalni

NAGRADE I PRIZNANJA:     Nagrada za najbolju predstavu – Črna Mati Zemla 2017; Nagrada za najbolju predstavu – Hinkeman, 2015; 26. MARULOVI DANI  FESTIVAL HRVATSKE DRAME : Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje Cabare Tamne Zvijezde, 2016; ZVEZDARA teatar – Nagrada za predstavu u cjelini i najbolje glumačko ostvarenje za predstavu Ana i Mia, 2011; MALI MARUL Nagrada za najbolju predstavu u cjelini i najbolje glumačko ostvaranje za predstavu Ana i Mia, 2011.

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA – Nominacije: Najbolje glumačko ostvarenje u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade u predstavama (…. ) 2010., Priroda i Društvo 2019, Mi i Oni 2020.

MENTORICA

EU projekt/ U sklopu učilišta Z/K/M-a organizira radionice u vidu priprema za Akademiju dramske umjetnosti, podržane od strane EU fondova.

PRODUCENTICA

Multi-artistički projekta “FreeDA”/ financijski podržan od strane Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba, Grada Makarska, TZ Makarska i Zagrebačke banke/ Moja kreativna crta u obliku bespovratnih sredstava START-UP projektima.