Učitavanje

Nela Hasić je  Regionalna direktorica udruženja Think Pink – Zajedno smo jedno , koja je nastala iz  Women’s Health Empowerment Program (WHEP); program je u Bosni i Hercegovini pokrenut 2004. godine.

Majka je dvoje odrasle djece, i supruga.

Prije ratnih dešavanja devedesetih, bila je vlasnica porodične grafičke radnje, a u zadnjih petnaest godina, iako je njeno obrzovanje vezano za ekonomiju i grafiku, bavi se pitanjima ženskog zdravlja i osnaživanja žena.

Više od deceniju, profesionalne obaveze su se ispreprele sa privatnim, tako da je posao postao dio životnog stila. Nalazi ogromnu strast u mogućnosti promjene stanja u društvu kada je u pitanju karcinom dojke, žensko zdravlje i osnaživanje žena.

Prije 13 godina se usudila krenuti u organizaciju manifestacije Race for the cure, koja je danas postala brend u našoj zemlji, i mobilizira hiljade ljudi iz svih segmenata društva.

Moto koji je vodi kroz život je da svaka osoba može napraviti promjenu,sve počinje od jedne osobe, i ako svako od nas da svoj mali doprinos, onoliko koliko može i zna, uspjeh odnosno promjena je zagarantovana.