Učitavanje

Profesorica Danica Purg je predsjednica IEDC-a – Škola za menadžment u Bledu, Slovenija, i predsjednica CEEMAN-a, međunarodne asocijacije 200 institucija za razvoj menadžmenta iz 50 zemalja.

  1. godine, prof. Purg je primila nagradu Međunarodnog edukatora godine za Akademiju za međunarodno poslovanje (AIB) za 2010. godinu za svoja izvanredna postignuća u međunarodnom poslovnom obrazovanju. 2017. godine, Globalni UN PRME Forum nagradio je prof. Purg za njen pionirski rad na uspostavljanju UN PRME inicijative. U decembru 2018. godine primila je najviši francuski orden zasluga „Nacionalni orden Legije časti“ za svoju posvećenost i podršku u jačanju bilateralnih odnosa između Francuske i Slovenije, posebno u oblasti menadžerskog obrazovanja.

Prof. Purg je profesor liderstva na IEDC-Bled School of Management. Napisala je i koautorirala nekoliko knjiga i brojne članke o pitanjima liderstva. Njeno istraživanje fokusirano je na traženje inspiracija za menadžere iz umjetnosti i drugih profesija. Prof. Purg ima tri naslova doktora počasnih kauza i dva počasna profesorska zvanja.