Učitavanje

Sabina Piknjač 49 godina, udata  i majka tri prekrasne kćerke od 26, 20 i 17 godina.

U Sarajevu završavam Srednju Ekonomsku školu a zatim upisujem Pedagoški fakultet u Sarajevu.1992. god. odlazim u Graz gdje ostajem do 1994. god. U Grazu nastavljam sa studijama na Pedagoškom fakultetu i uporedo volontiram u radu sa djecom gdje stičem dodatno iskustvo.

  1. 1994. god. odlazim sa suprugom u Sydney i tu ostajem do 2008. god. kada se vraćam u Sarajevo. U Sydney-u zajedno sa suprugom osnivam privatnu muzičku školu koja je još uvijek aktivna. Po povratku u Sarajevo, a u želji da našoj djeci predstavimo posebnu vrstu edukacije u oblasti muzičkog obrazovanja također osnivamo muzičku školu “Mali Mozart”.

Moj život se uvijek kretao u radu kako sa djecom tako i sa njihovim roditeljima a posebno majkama. Kroz rad sam mogla da uvidim koliko je jedna “savremena žena” pod konstantnim pritiskom kako društva i tradicije tako i podsvjesnih uvjerenja koje sve mi vučemo još od nasih predaka.

Kao majka svjesna sam koliko moja uvjerenja, stavovi i strahovi utiču na moju djecu i koliko je važno da osvjestim sve što je mene sputavalo da više uživam u životu tj. da život živim više u lakoći i zadovoljstvu, a ne u nekom konstantnom grču i “borbi”. Nastojim da im svojim primjerom pokažem da sve može da bude puno laganije i u skladu sa potrebama njihove stvarne prirode a ne sa potrebama društva i uvjerenja koje su naslijedile.

  1. 2020. god. upisujem Energetsku Psihologiju na Kepler Institutu u Beogradu što mi proširuje nove vidike, usmjerava više energiju na unutra i dubokom povezivanju sa sobom svojim potrebama i željama što mi žene vrlo lako zaboravimo. Energetska Psihologija postaje moja nova ljubav i osvetljava mi put moje svrhe u ovom životu a to je da kroz upoznavanje sebe same pomažem mladim djevojkama i ženama da taj put prođu što brže i dođu do ključeva dubokog povezivanja sa sobom i svojih istinitih želja i potreba jer kada je žena sretna, ta sreća se preljava i na sve oko nje.