Učitavanje

Samila Brkić je Rukovodilac službe za upravljanje okolišem u ProCredit bank d.d. Sarajevo, jedina banka u Bosni i Hercegovini koja u svojoj organizacionoj strukturi posjeduje Službu za upravljanje okolišem, te je od 2016. godine certificirana certifikatom ISO 14001:2015.

Samila je zvanje diplomiranog ekonomiste stekla na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Interni je auditor za ISO 14001:2015 certifikaciju, te je jedna od dvanaest certificiranih europskih energetskih menadžera programa EUREMnext u Bosni i Hercegovini. Aktivni je partner Udruženja za elektromobilnost, koje ima za cilj razvoj elektormobilnosti i infrastrukture za električna vozila u Bosni  i Hercegovini. Posvećena je zaštiti okoliša kroz konstantno učešće na raznim ekološkim akcijama, kao što su pošumljavanje i čišćenje naših planina i okoliša zajedno sa kolegama iz ProCredit banke.

U toku svoje petnaestogodišnje profesionalne karijere u oblasti finansija i bankarstva doprinosi unaprjeđenju finansijskih procesa i regulativa, te je posljednjih šest godina fokusirana na razvoj, promociju i optimizaciju bankarskih proizvoda vezanih za finansiranje mjera energetske efikasnosti, projekata iz obnovljivih izvora energije, te ostalih ekološki prijateljskih mjera. 

Udata, majka jedne prelijepe djevojčice, ljubitelj prirode koji aktivno učestvuje u inicijativama koje su vezane za promociju buđenja svijesti o važnosti očuvanja okoliša.