Učitavanje

Snežana Ružičić je rođena 6. aprila 1976. u Jajcu. Osnovnu i srednju Elektrotehničku školu je završila u Jajcu. Diplomirala je opšte pravo na Pravnom fakultetu, Panevropskog Univerziteta „Apeiron“ u Banjoj Luci. Trenutno je na magistarskim studijama Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, smjer Lokalna uprava.

Majka je dvoje odrasle djece (sina i kćerke).

Radna iskustva je sticala na sljedećim radnim mjestima:

  • od 2005. do 2007. godine bila je zaposlena kao menadžerica na programu Razvoja i podrške proizvodnji organske hrane koji je provodilo PDF-a;
  • od 2008. do 2010. godine radila je kao menadžerica JICA (Japanska agencija za međunarodnu saradnju) projekta Razvoj ljudskih resursa i očuvanje okoline;
  • od 2013. do 2014. obavljala je funkciju Šefice kabineta Predsjedavajućeg Vijeća naroda Republike Srpske;
  • od 2014. do 2016. bila je zaposlena u Vijeću naroda Republike Srpske kao Samostalni stručni saradnik za administrativne poslove u Odjeljenju za zakonodavno i pravna pitanja i Sekretar Zajedničke komisije Vijeća naroda Republike Srpske i Narodne skupštine Republike Srpske.

Trenutno obavlja funkciju Načelnice opštine Jezero na koju je prvi put izabrana na Lokalnim izborima u oktobru 2016. godine, gdje je ubjedljivo pobijedila sve protivkandidate sa osvojenim glasovima u ukupnom procentu od 54,52%.

Član je Glavnog odbora SNSD-a i Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Jezero od 2011. godine.

Učesnik je brojnih seminara, konferencija i treninga.

Aktivan član društva u kojem živi za koje daje doprinos i kao pojedinac i kao nosilac lokalne vlasti.