speaker-photo

Vesna Vlašić

Vesna Vlašić, Managing Director McCann Sarajevo. Predsjednica Muzičkog informativnog centra u Sarajevu i predsjednica skupštine Udruženja Institut za razvoj i evropske integracije. BiH

Rođena i odrasla u Sarajevu, Vesna je stekla bogato iskustvo radeći u komunikacijama i menadžmentu kroz različite sektore već više od dvije decenije. Razvijajući u agencijskom okruženju strateške inicijative za klijente poput P&G-a, Unilevera, HP-a, Carlsberga, MasterCard-a i Coca-Cole stekla je neprocjenjivo iskustvo u odnosima s javnošću, oglašavanju i event menadžmentu. Njena karijera uključuje doprinos međunarodnim razvojnim programima sa organizacijama kao što su DANIDA, UNDP, EU i USAID gdje je vodila kampanje za podizanje javne svijesti i oglašavanje, upravljala odnosima s medijima i organizovala edukativne događaje.
Preko 10 godina radi na poziciji Managing Directora u jednoj od najvećih I najuspiješnijih agencija regije - McCann Sarajevo, u kojoj upravlja poslovnim planovima, finansijskom kvalitetom i ljudskim resursima. Agencija je pod njenim vodstvom doživjela svoje najsjajnije momente – od nagrada na lokalnim i regionalnim festivalima kreativnosti, titule agencije godine u BiH za 2019, pobjede mladog agencijskog tima na nacionalnom takmičenju Young Lions 2022, te osvajanja priznanja za jednog od najpoželjnijih poslodavaca u BiH dugi niz godina, do certifikata “Izvrsnost u različitosti” koji joj je vrlo drag jer svjedoči o posvećenosti agencije diverzitetu i inkluziji.
Vrlo živopisna mladost i socijalni kontekst u kojem je odrastala kreirali su je osobom kakva je danas – radoznala, otvorena ka drugom i drugačijem, uvijek spremna za osobni razvoj. Kreativac je po prirodi čiji su svi napori suštinski uvijek vodili u istom pravcu – ka razvoju i njegovanju kreativnog izražaja i ekspresiji novih ideja kroz različite kanale.
Prepoznata je kao odličan krizni menadžer i kreativni lider, što je osobito dokazala tokom i nakon pandemije, a povrh svega je draga i stabilna podrška agencijskom timu. Njena karijera je 2023. godine krunisana priznanjem “Woman.Comm of the Year Agency Star” na konferenciji Woman. Comm “Snaga komunikacije”.
Predsjednica je Muzičkog informativnog centra u Sarajevu i predsjednica skupštine Udruženja Institut za razvoj i evropske integracije.