Temom “Reproduktivno zdravlje” završen panel program FSŽ-a u Narodnom pozorištu Tuzla

 Temom “Reproduktivno zdravlje” završen panel program FSŽ-a u Narodnom pozorištu Tuzla

Treći dan Festivala savremene žene danas je svim prisutnima pružio mnogo raznovrsnih predavanja koja su održale žene iza kojih su značajna postignuća u različitim sferama djelovanja.

Nakon jednosatnog Networnikg break-a Etno hrana: Aktiv žena Kočićevo, BiH, program u Narodnom pozorištu Tuzla nastavljen je u 13:30 sati panelom Sve moje greške, koji je prisutnima predstavila Naida Kundurović, voditeljica na N1 televiziji i geštalt psihijatrica, BiH. Ona je, između ostalog, online putem naglasila da se život mora organizirati, ali u tom procesu su greške neminovne. Greške su sastavni i, kako je naglasila, vrlo važan dio života. Također je istakla da je jedno od najneugodnijih pitanja koje se može postaviti upravo to “koje su tvoje greške?” Istakla je da je od velikog značaja da se osoba suoči sa vlastitim greškama i da iz toga izvuče najbolje, jer je greška najprirodniji način za napredak. Ključna poruka koju je naglasila da poraz ne postoji te da imamo samo pobjedu i lekciju.

Panel Ujedinimo se! powered by Bingo bio je naredni sadržaj koji su prisutnima predstavile Maja Miljević, CEO i osnivačica Zdrava Logika i Hexagon, SAD /ONLINE/ Martina Đokić, osnivačica i CEO Mindfulness Startup, BiH i moderatiorica: Sara Trifunović, vlasnica i direktorica Zoom Optika, BiH.  One su istakle da je važno da se žene ujedinjuju, da prepoznaju dobru energiju drugih žena i da se ujedinjuju kako bi zajednički postizale što bolje rezultate. Kako su naglasile, svakoj ženi je potrebna ogromna snaga i podrška kako bi uspijevale ostvariti najbolje rezultate. Kako su naglasile, svakoj ženi je potrebna ogromna snaga i podrška. Najveća podrška se crpi upravo od drugih žena koje su preduzetnice.

Fireside chat: Zašto pokrenuti svoj biznis? predstavile su Minela Vilić, osnivačica i CEO MiVi Communications, BiH i moderatorica Sanja Lopar, CEO Lopar International S.A. Geneva, Švicarska. Tokom svog vremena na Festivalu savremene žene one su posebno istakle da je potrebno vrijeme za sakupljanje znanja da bi se došlo do nivoa kada je moguće pokrenuti sopstveni posao. Mnogi parametri se moraju uzeti u obzir da bi se našla valjana ideja koja bi vodila ženu i ispunjavala je u poslu. Od velikog je značaja znati kome se obraćamo.

Fireside chat: Šta žene žele? powered by L'OREAL sadržaj je koji su pripremili Ivana Mijatović, marketing menadžerica L’Oreal Kerastase za Adriu i Zapadni Balkan, Republika Hrvatska special guest: Mario Gurabić, frizer, BiH i moderatorica: Lidija Zulić, direktorica Bingo City Centar, BiH. Istaknuto je da je iskrenost prema mušteriji ono što je veoma važno. Komunikacija sa mušterijama je također od izuzetnog značaja. Trendovi su, kako je naglašeno, zamijenjeni individualnim željama.

Panelom Reproduktivno zdravlje powered by Bingo koji su predstavile Dženita Kurtčehajić, specijalistica ginekologije i akušerstva, BiH Suada Tinjić, doktorica medicinskih nauka i specijalistica ginekologije i akušerstva (OLINE), BiH special guest: Admir Rama, specijalista ginekologije i akušerstva, BiH i moderatorica: Lidija Zulić, direktorica Bingo City Centar, BiH bio je posljednji sadržaj kada su u pitanju današnji paneli. Između ostalog je rečeno da je reproduktivna medicina jedna izuzetno humana tema. Pacijenti se javljaju sa velikim povjerenjem i kada je u pitanju tema reproduktivnog zdravlja mora se biti veoma pažljiv. Reproduktivno zdravlje je pravilan razvoj svih reproduktivnih organa i reproduktivno zdravlje se odnosi na sam početak začeća, trudnoću i rađanje djeteta. Važno je imati redovne ginekološke preglede kako bi se eventualni problemi na vrijeme suzbijali.

Ovogodišnji Festival savremene žene ne bi bilo moguće realizovati bez podrške sponzora koji su prepoznali važnost ovakvog događaja za čitavu Bosnu i Hercegovinu. Sponzori Festivala su društveno odgovorne kompanije koje razumiju važnost uključivanja žena u sve društvene procese kao i značaj prilike da upravo one motivišu svojim uspjesima buduće generacije.