Menprom – Delikatesni zalogaji na Festivalu Savremene žene

 Menprom – Delikatesni zalogaji na Festivalu Savremene žene

Tuzlanska mesna industrija Menprom jedan je od partnera na petom po redu Festivalu Savremene žene.

Vizija Mesne industrije Menprom je proizvesti domaći proizvod vrhunske kvalitete.

Porodična kompanija Menprom osnovana je 1998. godine. Vrhunski mesni delikatesi od visokokvalitetnog pilećeg, goveđeg i purećeg mesa čine Menprom jednom od vodećih mesnih industrija u našoj zemlji.

Od prvog proizvoda do danas plasirali su široku paletu zdravih, ukusnih proizvoda proizvedenih posebnom pažnjom i po jedinstvenim recepturama. Kombinacija prirodnih tradicionalnih ukusa i potvrđenog vrhunskog kvaliteta sa neprestanim ulaganjem u nova znanja i tehnologije, te širenjem i osavremenjavanjem proizvodnih kapaciteta rezultat su sve veće potražnje i interesa za njihovim proizvodima. Potvrda rečenom su brojne medalje i plakete u posjedu mesne industrije Menprom, kao priznanje za sve što su godinama stvarali ali, ipak, ono čime se posebno ponose je činjenica da su svojim kvalitetom stekli povjerenje kupaca i postali prepoznatljivo ime i brend u našoj zemlji.

Na stalno rastuće zahtjeve za bezbjednošću hrane odgovaraju uvođenjem Međunarodnog standarda ISO 22 000-2005 u 2007. godini čime se proces proizvodnje mesnih prerađevina odvija na planski način, utvrđenim redoslijedom i pod planiranim i nadziranim uslovima, primjenjujući HACCP principe. Time su postali prva prehrambena industrija u Bosni i Hercegovini koja posjeduje ovaj certifikat.

Krajem 2008. godine uspješno su implementirali i HALAL certifikat u okvire svoje proizvodnje. Pored certifikata, kontrola zdravstvene ispravnosti i kvaliteta proizvoda se također svakodnevno vrši i u sklopu labaratorije koja je opremljena najsavremenijom opremom iz te oblasti. Menprom danas predstavlja dinamično, savremeno preduzeće sa 160 zaposlenika, većinom mladih, visokoobrazovanih i ambicioznih kadrova.

Vidimo se na ovogodišnjem Festivalu savremene žene od 02. do 05. juna u Tuzli.

Registrovati se možete na linku OVDJE.