speaker-photo

Elma Pašić

Elma Pašić - komunikacijska expertica, Consumer experience profesional, BiH

Elma je diplomirani psiholog, istraživač, kognitivno biheviralni koučing praktičar, Point of you Practitioner. Kroz svoju fluidnu karijeru stekla je i srednjoškolsko zvanje programer, završila je studij psihologije slušala je i znanstveni master iz marketinga. Vjeruje u cjeloživotno učenje i da je znanje investicija sa najvećim povratom.
Preko od 30 godina se profesionalno bavi ljudima, njihovim potrebama, iskustvima i uvidima. Bilo kao menadžerica, bilo kroz savjetodavni rad kao psihologinja ili kroz mentorstvo. Kroz svoju bogatu karijeru je bila liderica multidisplinarnih timova. Najduže je vodila BH ured i bila član Adria Borda u jednoj od vodećih internacionalnih istraživačkih agencija - GfK. Vodila je tim za interne i eksterne komunikacije IT kompanije ZIRA, a trenutno kao konsultant plovi poduzetničkim vodama. Aktivno učestvuje u radu različitih strukovnih udruženja i član je odbora za komunikacije društva psihologa FBIH.
Kao konsultantica je stekla je značajno iskustvo rada sa različitim sektorima, internacionalnim i lokalnim kompanijama u BiH i regiji. Dobitnica je priznanja za izuzetan doprinos u postavljanju trendova i razvoju FMCG industrije u BiH 2018. godine. Učesnica je brojnih konferencija, okruglih stolova i panel diskusija na temu brandinga, ponašanja potrošača, trendova, kompanijske kuture, održivog razvoja... Trenutno su joj u fokusu interesovanja employer branding, korporativne komunikacije i kultura, a ulaže dosta vremena u mentorisanje i djeljenje znanja i iskustva koje je stekla kroz godine.
Ističe da iako živimo digitalno doba - digitalni su kanali komunikacije, a sama komunikacija koja je dalje usmjerena na čovjeka i treba odgovarati njegovim potrebama.
Školovala se, živi i radi u Sarajevu; majka je sedamnaestogodišnjeg sina. Svoje baterije puni kroz hodanje, ples, dokumentarni film i teatar. People person 😊