speaker-photo

Lana Mujanović

Lana Mujanović, pomoćnica direktora / Deputy CEO Bosnalijek d.d. Sarajevo. BiH

Dugi niz godina radila u bankarstvu, na visokim rukovodnim funkcijama, u segmentu Investicijsko bankarstvo, te obnašala dužnosti direktora odjeljenja za trgovanje vrijednosnim papirima, direktora sektora zaduženog za skrbništvo i depozitne poslove u bankarstvu.
Dodatno se educirala u tom segmentu, te  postala jedini diplomirani pravnik koji je ujedno i investicijski savjetnik te broker/diler na tržištu vrijednosnih papira.

Zadnjih sedam godina radi u Bosnalijeku na poslovima Pomoćnika direktora, te  dodatno tokom tih sedam godina obnašala je, istovremeno, i funkcije direktorice ljudskih potencijala, te direktorice sektora odnosi sa javnošću. Međunarodno prisutna kroz funkciju direktora subsidijarnog društva Bosnalijeka u Minhenu.

Fokus njenog rada, na poslovima pomoćnika direktora, je  usklađivanje procesa, kontrolu i nadzor nad procesima, razvoj poslovanja u širem smislu, pravni poslovi i svi ostali poslovi gdje je neophodna uključenost najvišeg menadžmenta.

Kroz svoj rad u Bosnalijeku, radi prirode posla kojim se bavi kao posebnu odgovornost osjeti u dijelu doprinosa razvoja našeg društva kao cijeline, sa akcentom na podršku široj društvenoj zajednici posebno kroz različite vidove podrške mladima i djeci,  te sportistima koji uglavnom nemaju potrebnu podršku za profesionalno bavljenje sportom od strane institucija.
Ima položen pravosudni ispit u Sarajevu, advokatski ispit te ispit za notara.
Koristi se češkim i njemačkim jezikom, tečno govori engleski jezik.
Udata  i majka dva dječaka.