speaker-photo

Nerma Smajić

Nerma Smajić, modna dizajnerica, BiH

Nerma Smajić je rođena 21.10.1989. godine.

Njena posebnost se oduvijek ogledala u širokim vidicima, porijeklom iz malog grada, koje je kasnije prenijela na svoju profesionalnost zanimanja. Nerma Smajić danas živi posao dizajnerice i vlasnice jedinstvenog modnog studia Endem u Srebreniku.

Kako u životu sve biva sinhronizovano i smisleno, tako je i Nerma od malih nogu pokazivala sklonost prema umjetnosti i fashion industriji. Iako je odrasla u malom srebrnom gradu, njena vizija i kreativnost su bile neograničene pa je počela stvarati jedinstvene kreacije po kojima će postati poznata i posebna.

Od dječijih modnih skica po koricama školskih svesaka, preko snova da jednog dana te iste crteže stvara svojim rukama pa do posebnosti i rapidnog poslovnog rasta. Vjerovala je, željela i svoje snove pretvarala u realnost. Ženski. Snažno. Stameno. Samouvjereno.

Međutim, život često piše svoje korice pa je i Nermu odveo na studij Njemačkog jezika u Tuzli, ali snovi kada krenu svojim putem ništa ih ne sprječava da se ostvare.

Odlučila je pokrenuti svoj vlastiti modni brend koji će odražavati njen jedinstveni stil i estetiku. Upornost i hrabrost su bili na tom putu njeni vjerni prijatelji koje i dan danas posebno gaji. Nije se zadovoljila sitnicama. Kontinuirano uči, radi i istražuje široke domene svoje industrije, a s ciljem da bi svojim klijenticama širom Bosne i Hercegovine i izvan granica pružila što kvalitetniju uslugu i željene modne proizvode.

Njeni dizajni privukli su pažnju mnogih poznatih ličnosti što je dovelo do naglog porasta interesa za Endem brend. Nerma danas oblači veliki broj žena, od “prve dame” države do mnogih od nas. Njena najveća inspiracija je žena: Slobodna, hrabra i svoja.

Svaki dizajn prolazi posebnu njegu, izradu i prilagođavanje, ne samo konstrukcije ženskog tijela nego i karaktera žene koja tu kreaciju nosi.

Nerma živi i voli ženu, ona odiše ženom i u svijetu prepunom negativnih stvari kontinuirano stvara jedinstvene kreacije koje nam dane i sate uljepšavaju. Dizajn, boja, materijal sve čini mali začarani krug modne priče.

Zamislite želju i podržimo jedna drugu. Nosimo haljine izrađene sa ljubavlju, a stvorene iz kreacije žene koja nam pokazuje da sve biva moguće, samo kada to istinski želimo.