speaker-photo

Sanja Lopar

CEO Lopar International S.A. Geneva, Switzerland

Sanja Lopar je rođena u Sarajevu. Završila je Fakultet Političkih Nauka te je radila kao novinarka na RTV Sarajevo od 1979-1989. Potom osniva svoju privatnu kompaniju Sagitta koja se bavila prodajom nafte i naftnih derivata i cigareta i time postala prva žena i privatna kompanija koja je slomila državni monopol u tom sektoru.

6.10.1992 dolazi u Ženevu gdje radi na vise različitih radnih mjesta i vodi mnoge projekte u Ženevi.  Ulazi u Upravni odbor KFI financijske korporacije gdje bude imenovana za direktoricom Etics and Infrastrusture fonda namijenjenog rekonstrukciji infrastruktura ratom razorenih područje BiH i Hrvatske. 2004 godine osniva Caelus d.o.o. u Zagrebu kojim je trebala uspostaviti prvi HEMS u Hrvatskoj koji je trebao imati  5 sletnih baza i dijelom pokrivati i BiH. U to isto vrijeme postaje članicom komiteta direktora Cigar Udruženja GenevaCigars koji je vrlo brzo imenuje i potpredsjednicom.  Tu joj se rađa ideja da kreira svoju vlastitu cigaru. Poslije dvije godine rada na njoj, uspjeva izraditi svoju prvu cigaru modela Robusto kojoj figurativno daje ime Sarajevo. Nakon te prve, slijede: Wide Churchill, Toro, Corona i Petite Corona i na kraju Torpedo. 4 godine je proizvodila cigare isključivo za vlastitu konzumaciju. Početkom ljeta 2013 zajedno sa suprugom i sinom osniva Lopar International S.A. (dioničarsko društvo) i time postaje prva žena u Evropi  i druga u svijetu koja proizvodi cigare i plasira svoj vlastiti brand.

Širom je otvorila vrata ovog gotovo potpuno muškog svijeta i hrabro i samouvjereno zakoračila u njega.

Vrlo cijenjeni i prestižni partneri koji je vijerno prate na svim njenim eventima i mjestima gdje se pojavljuje držeći svoje Masterclass i edukacije su između ostalih i : The House of Grauer Geneva, Lamborghini Geneva, Blancpain, Hotel d’Angleterre Geneva, Les Ambassadeurs Geneva, Girard-Perregaux, Byblos de St Tropez, Croyachting , Swift Copters  Geneva, Havana Club, Marguerite Guyot, Léon de Lyon, Bovet, Castanier bespoke, Borsheta Porec…i mnogi drugi iz zemlje i svijeta.