Priznanjima “Super žena” u prelijepoj atmosferi završen šesti Festival savremene žene (FOTO)

 Priznanjima “Super žena” u prelijepoj atmosferi završen šesti Festival savremene žene (FOTO)

Ovogodišnji Festival savremene žene, kao i prethodnih godina, donio je raznolik sadržaj u kojem su svi prisutni mogli pronaći našto interesantno i poučno.

Šesti Festival savremene žene svečano je otvoren osmog juna u HKC-u Tuzla.

Tokom svog trajanja festival je ugostio desetine govornica koje su pričale svoja iskustva kako u svijetu biznisa, tako i u svijetu kulture, novih tehnologija i mnogim drugim granama djelovanja.

Spektakularnom dodjelom priznanja “Super žena” smo zatvorili ovogodišnji Festival savremene žene.

Najuspješnijim Bosankama i Hercegovkama su u Narodnom pozorištu Tuzla dodijeljena priznanja za uspjehe i postignuća. Dodjela je započela filmom “Imam pravo na sebe” u produkciji BHRT-a, a film je o nevjerovatnoj životnoj priči Sanje Lopar, što je ujedno bilo i premijerno prikazivanje ovog filma U Tuzli.

Izbor za Super ženu okupio je 24 sjajne dame sa raznolikim životnim pričama, slaveći njihove uspjehe i sve što su prevazišle da bi danas bile to što jesu.

Priznanje “Super žena” od nastanka je imalo samo jednu misiju, a to je – zahvaliti se na svemu što žene čine kako bi unaprijedile naše društvo. Ove godine su dodjeljena i dva specijalna počasna priznanja za Super žene koje žive uspješne i motivirajuće životne priče – Belma Pećanin i Sanja Lopar.

Ovogodišnji Festival savremene žene ne bi bilo moguće realizovati bez podrške sponzora koji su prepoznali važnost ovakvog događaja za čitavu Bosnu i Hercegovinu.

Sponzori Festivala su društveno odgovorne kompanije koje razumiju važnost uključivanja žena u sve društvene procese kao i značaj prilike da upravo one motivišu svojim uspjesima buduće generacije.