KAKO PROŠLOST MOŽE INSPIRISATI BUDUĆNOST?

 KAKO PROŠLOST MOŽE INSPIRISATI BUDUĆNOST?

ČEŠKA OLIMPIJSKA REPREZENTACIJA NOSIT ĆE UNIFORME KOJE JE DIZAJNIRALA ZUZANA OSAKO NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U TOKIJU. IZUZETAN DIZAJN NIJE SAMO NAČIN DA PREDSTAVE NADE SVOJE NACIJE ZA OLIMPIJSKI USPJEH, VEĆ DA PRENOSU SNAŽNU PORUKU SVIJETU U POVEZUJUĆI ČEŠKU I JAPANSKU TRADICIJE.

Žene će nositi plave kombinezone i bijele haljine bez naramenica, dok će muškarci marširati pod češkom zastavom u plavom prsluku, bijeloj košulji i hlačama. Kolekciju je dizajnirala Osako u saradnji sa ALPINE PRO.

Osako je inspirirana kolekcijom iz Tokija 1964. godine, koja je također sadržavala kombinaciju plavog gornjeg dijela odjeće i bijelog donjeg dijela. „Ovom kolekcijom želim sam govoriti o ljepoti siluete naših kostima, razlici između figure žene i muškarca“, dodao je Osako.

Osako na modu gleda kao na način komunikacije sa svijetom i u ovom dizajnu ta komunikacija nadilazi vrijeme i prostor. Želeći potaknuti ponos na prošlost, njeni dizajni temelje se na tradicionalnom pristupu modi, printu i tkaninama, ali s optimističnim pogledom prema budućnosti, približavajući nas međusobnom razumijevanju. Češka olimpijska reprezentacija neće samo predstaviti svoju zemlju u Tokiju, već će sa sobom ponijeti i dio svoje domovine, zahvaljujući nadahnutom dizajnu Zuzane Osako.