PRIZNANJIMA “SUPER ŽENA” U PRELIJEPOJ ATMOSFERI ZATVOREN IV FESTIVAL SAVREMENE ŽENE

 PRIZNANJIMA “SUPER ŽENA” U PRELIJEPOJ ATMOSFERI ZATVOREN IV FESTIVAL SAVREMENE ŽENE

FESTIVAL SAVREMENE ŽENE SE ODRŽAO OD 17.06.DO 20.06. 2021. GODINE.

Četvrti Festival savremene žene otvoren je u dvije dvorane. Tuzla je ponovo postala centar regije i središte ženskog uspjeha.

Svečano otvaranje počelo je 17.06. u Hrvatskom kulturnom centru “Sveti Franjo” i u Međunarodnom ateljeu “Ismet Mujezinović”.

U HKC “Sveti Franjo” prisutne je na samom početku večere dočekao nastup učenika Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla. Na otvaranju publici se obratila direktorica Festivala, Edina Selesković. Također svečano otvorenje ozvaničio je i premijer Tuzlanskog kantona, prof. dr. Kadrija Hodžič.

“Fashion and climate” naziv je teme sa kojom se publici obratila NJ.E. Ms. Johanna Stromquist, ambasadorica Kraljevine Švedske u BiH.

“Women in Business” tema je panela sa kojima se na otvaranju ovogodišnjeg Festivala savremene žene prisutnima obratila NJ.E. Ulrike Hartman, ambasadorica Republike Austrije u BiH.

U Međunarodnom ateljeu “Ismet Mujezinović” prisutnima se obratio predsjednik upravnog odbora Festivala savremene žene gospodin Zlatko Berbić.

Nakon njegovog obraćanja prisutne je pozdravio i ministar trgovine, turizma i saobraća TK, gospodin Hamza Bešić.

NJ.E. Ms. Johanna Stromquist je u Međunarodnom ateljeu “Ismet Mujezinović” imala panel na temu Swedish Fashion Stories.

Nakon uvodnih predavanja na ovogodišnjem Festivalu savremene žene, prisutni su u ugodnoj atmosferi imali priliku za druženje tokom koktela koji je pripremila Ambasada Kraljevine Švedske u BiH.

U prostorijama Pozorišta mladih Kaleidoskop i Narodnom pozororištu Tuzla petak, 18.06. i subota, 19.06. 2021. godine Festival savremne žene je upriličen panelima bogatim sadržajem i sjajnim govornicama.

Cjelodonevnim predavanjima tokom Festivala savremene žene u petka, 18.06.2021. godine zaključen je zabavom i druženjem.

U Međunarodnom ateljeu “Ismeta Mujezinovića” održana je večer vina, muzike, mode i cigara.

Tajma Tanović, marketing menadžerica Carskih vinograda Mostar održala je uvodno upoznavanje sa vinima ove kuće, a koja su svi prisutni imali priliku konzumirati tokom večeri.

Zatim se na bini gostima predstavila i Mr. Đurđa Katić temom “Vino i ja”. Đurđu Katić imali smo priliku upoznati kroz tekst Doživite nezaboravno iskustvo koje će potpuno promijeniti vaš način uživanja u vinu.

Duo WE oduševio je prisutne sjajnim muzičkim izvedbama.

A kako se živi život punim plućima otkrila nam je Sanja Lopar, vlasnica i generalna direktorica ekskluzivnog cigar brenda Lopar International S.A. Ženeva. Govoreći o cigarama ona je ispričala i svoju impresivnu životnu priču, a prisutni su imali priliku probati cigarete koje pravi jedina žena u Europi u ovom hedonističkom biznisu.

Za kraj je publika uživala u modnoj reviji brenda HAAD.

Spektakularnom dodjelom priznanja “Super žena” smo zatvorili ovogodišnji Festival savremene žene.

Najuspješnijim Bosankama i Hercegovkama su u Narodnom pozorištu Tuzla dodijeljena priznanja za uspjehe i postignuća u protekle dvije godine. Izbor za Super ženu okupio je sjajne dame sa nevjerovatnim životnim pričama koje su nasmijale ali i učinile da zaplačemo ponosni što se baš one nalaze u našem okruženju.

Priznanje “Super žena” od nastanka je imalo samo jednu misiju a to je – zahvaliti se na svemu što žene čine kako bi unaprijedile naše društvo.

I ove godine dobitnice priznanja birao je medijski žiri sačinjen od Nataše Tadić, Edine Fazlić, Ivane Ferković Pašić, Mirele Bektić, Ajše Balte i organizacionog tima Festivala savremene žene i Radio Kameleona.