Super žena Alma Softić: Svaki novi dan je nova šarolika priča.

 Super žena Alma Softić: Svaki novi dan je nova šarolika priča.

Iz ljubavi prema djeci i umjetnosti nastala je unikatna i multidisciplinarna škola za djecu i odrasle School and School.

Današnja Super žena – vlasnica , direktorica  i profesorica Centra za edukaciju i strane jezike School and School, imenom i prezimenom – Alma Softić

Da li ste oduvijek znali da ćete se baviti poslom kojim se danas bavite?

– Počela sam raditi sa 20 godina još kao studentica i jedino što sam tada znala je da mi se sviđa raditi sa djecom. Promijenila sam nekoliko branši i opet na kraju se vratila djeci. A san mi je bio imati svoju školicu.

Šta je najizazovnije u vezi Vašeg posla?

– Biti stalno i iznova kreativna, originalna  i drugačija, a pri tom ne izgubiti sebe i svoje vrijednosti.

A šta je najljepše? 

– Druženje sa djecom naravno i činjenica da se ne moram slijepo držati dosadnih, zadatih planova nego se oslanjati na vlastitu kreativnost i maštu. Svaki novi dan je nova šarolika priča.

Koje su pozitivne stvari koje ste usvojili već kao mlada osoba, a koje su Vam pomogle da danas budete tako uspješni u Vašem poslu?

– Oduvijek sam bila radoholičar i jako odgovorna, a cilj mi je oduvijek biti drugačija i svoja šta god da radim. A ono što sam naučila je da je jako bitno okružiti se kvalitetnim saradnicima i napraviti sinergiju ideja, vještina i znanja.

Ko je žena koja Vas inspiriše i zašto? 

– Moja rahmetli mama i Iris Apfel, kreativne, inspirativne, jake, pozitvne, energične, svoje.

Šta biste poručili svim djevojčicama koje sanjaju snove o tome šta će biti kada porastu, ali u sebi nose i strah da u ovoj sredini nije moguće iste i ostvariti?

– Drage djevojčice, sanjajte, maštajte ali ne govorite naglas svoje snove jer će se uvijek naći neko ko će vam srušiti snove. A vi hrabro vjerujte u svoje snove i učite, ulazite u svoje znanje, vještine, obrazovanje. Putujte. Ne čekajte priliku za posao, stvorite je same. A ima neko gore ko nam uvijek pomogne ako nešto svim srcem želimo.

Alma Softić je primjer kako se rad i trud u kombinaciji sa jasno definisanim ciljem dovode do kvalitetnih rezultata, a mi joj želimo puno sreće u daljem radu i novim šarolikim pričama!

Ukoliko poznajete neke sjajne Super žene koje zaslužuju medijski prostor zbog svojih rezultata pišite nam na elma@kameleon.ba.


Ovogodišnji Festival savremene žene održat će se u Tuzli od 08. do 11. juna. Zapratite nas i na: Facebook stranici FSŽ kao i našoj Instagram stranici fsz.ba za sve informacije o festivalu.

fsz.ba