Hercegovački gigant Violeta na ovogodišnjem Festivalu Savremene žene

 Hercegovački gigant Violeta na ovogodišnjem Festivalu Savremene žene

Hercegovački gigant Violeta, iza kojeg su dvije decenije izuzetno uspješnog poslovanja, jedan je od partnera ovogodišnjeg Festivala Savremene žene.

Violeta, regionalni lider tržišta higijenskih proizvoda, osnovana je 2001. godine. Predanim radom i ulaganjima vrlo brzo postaju simbol higijene na ovim prostorima. Nakon samo 19 godina, Violeta danas zapošljava 1125 djelatnika te raspolaže flotom od 341 vozila u vlastitoj distribuciji, dok asortiman čini 220 različitih proizvoda.

U samo 2 desetljeća postojanja Violeta je postala sinonim za kvalitetu i sastavni dio brojnih kućanstava. Osim proizvodnje bave se i izvozom, distribucijom, maloprodajom i ugostiteljstvom. Violeta usluge pokrivaju potrebe najmlađih pa sve do najstarijih.

Društveno odgovorno poslovanje (DOP) je sastavni dio života u Violeti. Čvrsto vjeruju u razvoj lokalnih zajednica i pozitivan utjecaj na okolinu. Svojim svakodnevnim akcijama Violeta potiče druge da se razvijaju.

Svake godine ostvaruju vrlo uspješnu saradnju s brojnim udrugama i institucijama, uz pomoć kojih se trude promicati vrijednosti u koje vjeruju. Kroz razne partnerske projekte doniraju svoje proizvode i finansijsku pomoć najpotrebitijima u društvu, stavljajući snažan naglasak na pomoć najmlađima. Kroz saradnju s više od 60 rodilišta širom regije, na godišnjoj razini doniraju preko 500.000 baby pelena rodilištima i bolnicama, omogućujući im značajnu uštedu i mogućnost da sredstva preusmjere u druge svrhe.

Vidimo se na ovogodišnjem Festivalu savremene žene od 02. do 05. juna u Tuzli.

Registrovati se možete na linku OVDJE.