Meggle BH – Ponosni partner ovogodišnjeg Festivala Savremene žene

 Meggle BH – Ponosni partner ovogodišnjeg Festivala Savremene žene

Meggle BH će se ove godine naći kao jedan od partnera petog po redu Festivala Savremene žene.

MEGGLE BH jedan je od najvažnijih brandova mliječnih proizvoda i prerađevina u Bosni i Hercegovini. Tokom više od dva desetljeća poslovanja u BiH uspjeli su kvalitetom, inovativnošću i pristupačnošću osvojiti i zadržati povjerenje svojih dragih kupaca, čime se povećava i odgovornost, ali i zadovoljstvo.

U kompanije Meggle BH su uvjereni da je to dobrim dijelom i zato što se beskompromisno drže svoje osnovne ideje, a to je da paletu proizvoda neprestano unapređuju i pružaju najvišu kvalitetu mliječnih proizvoda na koju su kupci navikli.

Tvrtka MEGGLE BH nastavit će odgovarati potrebama i željama svojih kupaca ulaganjem u kvalitetu i pakiranja proizvoda te stvaranjem potpuno novih proizvoda na tržištu.

Danas se proizvodnja u Bihaću odvija na lokaciji ukupne površine od preko 25.000 m² u okviru kojeg se nalazi preko 4.000 m² proizvodnog i skladišnog prostora sa odgovarajućom opremom i postrojenjima za preradu mlijeka, proizvodnju i kontrolu mliječnih proizvoda, te njihovo uredno skladištenje i distribuiranje na tržište.

Zahvaljujući kapacitetima mljekare i manjim udjelom uvoznog asortimana iz tvrtki sestara širom Ev

rope, Meggle uspješno zadržava lepezu od preko 150 različitih proizvoda. Najpoznatiji od domaćeg asortimana su svakako mlijeko, jogurt, kisela pavlaka, kefir, kajmak, vajkrem i vrhnje za kuhanje.

Kvalitetu domaćih proizvoda prepoznale su i zemlje iz regije, pa Meggle BH danas izvozi na tržišta Albanije, Kosova, Srbije, Crne Gore, Makedonije, ali i na tržišta zemalja Europske unije- Hrvatske, Slovenije, Rumunjske, Bugarske i Švedske.

Vidimo se na ovogodišnjem Festivalu savremene žene od 02. do 05. juna u Tuzli.

Registrovati se možete na linku OVDJE.