speaker-photo

Maja Memić

Maja Memić, brand developer, marketing konsultantica i blogerka, BiH

TED govornik, ambasadorica nekoliko regionalnih konferencija iz oblasti marketinga, mentorka i predavač.  Jedna od 50 najboljih marketara na području Balkana prema istraživanju poslovnog portala bizlife.rs iz Srbije.

Diplomirala je na Fakultetu Političkih nauka gdje je stekla zvanje diplomirani politikolog, a nedugo po završetku i stečenoj diplomi upisuje i odsjek Novinarstvo i komunikologija.

Politikologijom se nikad nije bavila i život je odveo u potpuno drugom pravcu u svijet marketinga. Dugo godina je volontirala u različitim nevladinim organizacijama te u istim kroz angažmane na velikim projektima sticala znanje i praksu u oblasti projekt menadžmenta.

Tokom srednjoškolskih dana je počela sa pisanjem lifestyle bloga, a koji je s godinama prerastao u svojevrstan brend čiji sadržaj pokriva različite oblasti zanimljive za žensku populaciju.

Banjalučanka sa sarajevskom adresom.

Maja je idejni tvorac projekta #doziviBiH koji se fokusira na promociju malih lokalnih biznisa i turističkog potencijala Bosne i Hercegovine u takvim mjestima, a koji je podržan od strane USAIDa.

Dobitnica je UN Woman priznanja za najbolji blog u sklopu dugogodišnjeg projekta koji se provodi u Bosni i Hercegovini, a na temu izvještavanja o rodno zasnovanom nasilju nad ženama. Pokretač je mnogobrojnih društveno-odgovornih projekata fokusiranih na jačanje položaja žena u društvu.

Svoje decenijsko iskustvo u industriji marketinga je usmjerila u kreiranje i pokretanje vlastite Agencije za marketing, ali i brenda #moguhocumoram by MaajaM.

Nemirni blizanac, ljubiteljica dobre kafe, crne boje i ponosna vlasnica francuskog buldoga. Majin životni moto je je #mogu svašta #hocu puno i #moram sve!