speaker-photo

Slađana Lukić

Slađana Lukić, vlasnica Slaki Fitness Studio, BiH

Sladjana Lukić, rodjena 19.08.1983 godine u Tuzli. Fitness instruktor i majka desetogodišnje djevojčice. Po završetku Gimnazije u Zvorniku, u Bijeljini je započela gdje i sada živi i razvija vlastiti brend Slaki Fitness.

Kao zaljubljenik u zdrav način života, nakon 10 godina provedenih u ekonomiji u bankarskom sektoru, prešla je u svijet sporta i rekreativnog vježbanja. Porastom fitness industrije nizale su se i edukacije koje je pohaala. Internacionalna licenca body transformation coach, zatim Freestyle Power, Bodyweight, funkcionalni trening, kettlebell, pilatess, TRX, kao i rad na fitness spravama, doveli su do brojnih transformacija zadovoljnih klijentica. Godine 2019. je profesionalno ušla u svijet bodybuildinga i osvojila prvu zlatnu medalju u bikini fitness kategoriji.

Kreatorica je Total Body Workout programa po kojem je postala prepoznatljiva kao Slaki TBW. Nakon toga, otvorila je klub sa istim nazivom a danas je preduzetnica i vlasnica Slaki Fitness Studio Bijeljina.

Slaana je ambasador brenda Under Armour ispred kompanije Sport Vision.  Od 2022. učesnica  je programa European mobility week, te je dala značajan doprinos u buđenju svijesti o važnosti fizičke aktivnosti na psihofizičko zdravlje. Njen moto je  fizička aktivnost kao prevencija i lijek.